Peugeot Forums banner

1 - 3 of 3 Posts

·
Registered
Joined
·
10 Posts
Discussion Starter #1
Hi All

The radiator fan on my 2003 406 2.2hdi stopped working about 3 months ago. I have put my Peugeot Planet on and came back with a error for the fan speed inconsistent. On checking the fan motor I found it had seized up. I have now found a replacement fan and fitted it. I have check the fan unit works using the planet software fan speed test. I must point out that this car uses the chopper circuit and not relays. I have also tried a new water temperature sensor but to no avail.

Has anyone had any experience with this type of fan circuit please.
 

·
Registered
Joined
·
1,026 Posts
So what's the problem?
Is it that the fan still isn't running?
How do you know that it should be running?!

If the fan should be running but isn't, then you should get "cooling fan rationality check" (or something like that) error in Planet. This means that the temperature isn't decreasing as quickly as the computer thinks it should be.

I'm pretty sure Planet would tell you about any duff sensors.

It's quite hard to get the fan to run on my HDi 90. It had also seized. I sat with it revving at 3000 for ages before it finally started.
 

·
Registered
Joined
·
10 Posts
Discussion Starter #3
Hi rwb

Thank you for the reply. The problem I had was the fan would not run at low speed. On checking the loom I found that water had corroded one of the wires for the low speed fan circuit. having now replaced this wire the fan now runs fine at low speed and cuts in at about 92 degrees C. So problem solved.

Tomorrow I will start on sorting another problem a sticky EGR valve.
 
1 - 3 of 3 Posts
Top