Peugeot Forums banner

1 - 12 of 12 Posts

·
Registered
Joined
·
18 Posts
Discussion Starter #1
Car: 407SW 1.8 2005

Hi,

I am trying to check the system (and do some modifications) with the pp2000. It worked great with my previous 307SW 2004. But now i can't get it working with my new 407SW 2005.

The pp2000 is starting ok and it finds the cable but says "Cannot communicate with the vehicle".

Please help!
 
C

·
Guest
Joined
·
0 Posts
Are you able to try it on another car?

Is the car battery ok?

When did you last use the leads (recently/ages ago)?

Is it pp2000 or diagbox and what operating system?

Have you tried with engine running?
 

·
Registered
Joined
·
18 Posts
Discussion Starter #3
No other car available to test it out.
Battery is good too.
I used the cables about 6-8 months ago last time.
The software is PP2000 and have even updated version (didn't work any better).
Have tried with engine running.

The only thing it recognizes is ABS unit when i run the diagnostics...
 
C

·
Guest
Joined
·
0 Posts
Are you doing global test or test by ecu?

Might be worth trying each ecu seperatley
 

·
Registered
Joined
·
18 Posts
Discussion Starter #5
Did both... by ecu and global...
I hear a clicking sound when testing so i think it tries to test but can't because it did not recognize the car.

Oh man, do i need to order new cable?
 
C

·
Guest
Joined
·
0 Posts
Where are you based?

May be ask a member near you if they would let you try it on their car, or a member with planet try their leads on your car to see whats causing your issue.
 

·
Registered
Joined
·
18 Posts
Discussion Starter #7
I'm in Finland :)
I will see if my friend still has 407 so i could test it.
No leads close to me so it might be my only option to buy new cable...
 

·
Registered
Joined
·
18 Posts
Discussion Starter #8
Okay. I want to clear this up if anyone accidentally ends up seeking help about the same problem.
The reason was the cables. Got new ones (a more expensive one than a made in China...) and now working great.
So if buying cables - spend a couple of extra $ and buy a higher quality ones.
 

·
Moderator
Joined
·
6,425 Posts
often the problem is poor crimps on the clone OBDC connector and the round multi pin connector on the interface lead, if you open them up and solder the crimps to improve connection it often fixes the problem
 

·
Registered
Joined
·
18 Posts
Discussion Starter #11
Yes i did activate again.
I really think it was the faulty cables since now with the new it is working even better than with the chinese one... :)
 
1 - 12 of 12 Posts
Top