Peugeot Forums banner

Drzwi pasażera nie zamykają się - centralny zamek

3K views 5 replies 3 participants last post by  RedSector  
#1 ·
Cześć, drzwi pasażera zamykają się i otwierają za pomocą kluczyka, ale kiedy uruchamiam centralny zamek, nie otwierają się ani nie zamykają? Drzwi kierowcy i bagażnik działają prawidłowo. Jakieś pomysły?

#3 ·
Załączyłem schemat okablowania dla 3-drzwiowego 207. Lewe drzwi to blok 6206. Silnik zamka prawych drzwi (6206) i silnik zamka lewych drzwi są połączone równolegle, więc jeśli zamek prawych drzwi działa, sugerowałoby to, że centralny zamek działa, więc skupiłbym się na połączeniu z lewymi drzwiami. Przewody, które należy sprawdzić, to: 6204 i 6205. Jeśli przewody są przerwane, najprawdopodobniej nastąpi to w pobliżu zawiasu. Najlepiej byłoby zdjąć wykładzinę drzwi i zmierzyć napięcia na wtyczce zamka 6V MR (6-pin brązowy).

Inne możliwości to uszkodzony silnik/siłownik zamka drzwi lub słaba masa (EC37). Załączyłem schemat lokalizacji uziemienia.

Attachments

#5 ·
Dziękuję za wiadomości. Zdałem sobie sprawę, że ten problem rozpoczął się po tym, jak rozładował się akumulator i musiałem go doładować, żeby ruszyć. Czy to mogło być przyczyną problemu?
Rozładowany akumulator może uszkodzić BSI, ale nie sądzę, żeby tak było w Twoim samochodzie. Schemat okablowania pokazuje, że dwa przednie siłowniki zamków drzwi są połączone równolegle, więc gdyby BSI zostało uszkodzone, żadne z drzwi by się nie zablokowały.