Peugeot Forums banner

1 - 3 of 3 Posts

·
Registered
Joined
·
96 Posts
Discussion Starter #1
In the begining I loved this car, now I'm starting to hate it, I have a Peugeot 308 1.6 vti 2008, it using so much oil I don't know where to start, it has or had an oil leak from somewhere, so I got the engine washed off, took it back to the mechanic a few days later and the leak was coming from what appeared to be the oil filter housing, to cut a long story short, this seal has now been done twice as after the first attempt, it was still leaking, seems to be ok there now.

The rocker cover gasket / seal has also been changed.

Anyway, it was still using a ton of oil, we could see it all over the gearbox, down by the slave cylinder and over the bottom engine cover, although it didn't look like it was pouring out, we put this down to a leaking vacuum pump as we could see a couple of droplets about to fall off it at the time, so now that's been replaced.

You'd think the issues were fixed, you'd be wrong, I'm using half a litre of oil a week and I only do 20 miles to and from work a week, the oil is in the same place, on one of the gearbox fins at the front, it's run around that past the slave cylinder and all over the underside of the gearbox and bottom engine cover.

We can't figure out for the life of us where it's really coming from, but it's giving the impression it's coming out at a pretty high rate whilst driving, when sitting idling and the bonnet is open, we can't see anything coming from anywhere, it's definitely engine oil though, not gearbox oil, the level in the gearbox doesn't change.

Sorry for the long post, but this is really doing my head in now, any help would be greatly appreciated.
 

·
Registered
Joined
·
1 Posts
Hello,
Did you ever get this sorted? I have a similar car, 2009 sw, that is also using a lot of oil, about 4dl per 1000km. I've also had the rocker/valve cover seal/gasket replaced as there was oil between the cover and the block but to no avail.
I can see that there is oil residue on the bottom of the vacuum pump and while it probably is leaking some oil I can't imagine it is pouring out the amounts I'm putting in. My current plan is to replace the pump anyway and change gasket for the oil filter housing just to be safe.

Have a good one!
 

·
Registered
Joined
·
10 Posts
Hello,
Did you ever get this sorted? I have a similar car, 2009 sw, that is also using a lot of oil, about 4dl per 1000km. I've also had the rocker/valve cover seal/gasket replaced as there was oil between the cover and the block but to no avail.
I can see that there is oil residue on the bottom of the vacuum pump and while it probably is leaking some oil I can't imagine it is pouring out the amounts I'm putting in. My current plan is to replace the pump anyway and change gasket for the oil filter housing just to be safe.

Have a good one!
Hi ... Did you replace the vacuum pump and gasket? Did this solve your problem?
 
1 - 3 of 3 Posts
Top