Peugeot Forums banner

1 - 6 of 6 Posts

·
Registered
Joined
·
8 Posts
Discussion Starter #1
Having a bit of trouble with the oil on my 207 2006 1.4 petrol
Sometimes when I start the engine up it says oil — on dash
When I check the oil everything seems ok
5 minutes later in then says oil ok on dash
Is this a regular error for these cars?
Had it happen a few times and engine oil light has never come up
Really confuses me
Any advice would be much appreciated
Thanks
 

·
Moderator
Joined
·
5,672 Posts
Possible oil level is to high causing a fault which is leaves a blank line on the display.

Once oil level drops from engine running and oil not having time to drain back level is ok

Sent from my SM-T310 using Tapatalk
 

·
Registered
Joined
·
8 Posts
Discussion Starter #4
Possible oil level is to high causing a fault which is leaves a blank line on the display.

Once oil level drops from engine running and oil not having time to drain back level is ok

Sent from my SM-T310 using Tapatalk

So the blank line on display means the oil level is to high?
Always thought that means it’s to low
Will keep an eye on it and keep checking it the next few days
 

·
Registered
Joined
·
8 Posts
Discussion Starter #5
Electronic sensors not the most reliable,,much better to use old school method of using the dipstick <img src="http://www.peugeotforums.com/forums/images/smilies/smile.gif" border="0" alt="" title="Smile" class="inlineimg" />
I agree just replaces the engine coolant sensor as it thought my engine was about to explode 😂
 

·
Moderator
Joined
·
5,672 Posts
So the blank line on display means the oil level is to high?
Always thought that means it’s to low
Will keep an eye on it and keep checking it the next few days
I'm sure on the daughter old 207 it said oil nok for low level and dash was fault

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
 
1 - 6 of 6 Posts
Top