Peugeot Forums banner

Nawigacja wciąż kieruje mnie do lokalnego warsztatu

8.8K views 12 replies 7 participants last post by  maxime  
#1 ·
Z jakiegoś powodu podczas jazdy otrzymuję zieloną wiadomość w prawym rogu 8-calowego ekranu dotykowego (tak samo jak w przypadku otrzymania wiadomości tekstowej z telefonu). Kiedy to naciskam, otrzymuję opcje przejścia do lokalnych warsztatów???

#3 ·
Te biuletyny serwisowe (TSB) pojawiają się, jeśli właściciele zauważają powtarzające się problemy i zwykle dokumentują wyjaśnienie lub rozwiązanie techniczne. Wydaje mi się, że ten wymaga ponownej instalacji oprogramowania BSI, co musi zrobić warsztat Peugeota.

#6 ·
Często mi się to zdarza, gdy jadę w ulewnym deszczu, zwłaszcza gdy na drodze są kałuże. Myślę, że czujniki hamulców wtedy się zamaczają, następnie krótko pojawia się mała ikona klucza, a nawigacja oblicza trasę do najbliższego serwisu.

Poprosiłem dealera o sprawdzenie czujników, ale nie mógł znaleźć usterki i pomimo komunikatu na ekranie informacyjnym, aby udać się do dealera, w samochodzie nie zarejestrowano żadnych błędów.

#9 ·
Zostawiłem dziś samochód w warsztacie z tego powodu, powiedzieli, że jest akcja serwisowa. Myślę, że jest to związane z czujnikami martwego pola.

Ale w każdym razie, zostawiłem go tam początkowo, ponieważ mój automatyczny czujnik deszczu wariuje i uruchamia wycieraczki z pełną prędkością prawie cały czas! Zobaczymy, co mogą zrobić :) jak dotąd byli mili.

#11 ·
Czy się z tobą skontaktowali, Maxine???
Nie, nie skontaktowali się ze mną. Ale podobno jest oficjalne wezwanie do serwisu.

Zarezerwowałem samochód, ponieważ wycieraczki szaleją i doprowadzają mnie do szału, a oni byli tacy mili (naprawdę, bez sarkazmu), że wymieniłem moje inne, mniej szalone problemy, z którymi "mógłbym żyć, ponieważ nie mam czasu, aby często zabierać samochód do warsztatu":
- czujniki martwego pola działające nieprawidłowo z wodą lub motocyklem z kluczem
- pianka podłokietnika całkowicie zbita po 3 miesiącach
- brak wyświetlania multimediów w i-cockpit.

#12 ·
Właśnie zarezerwowałem swój samochód u dealera, żeby sprawdzili wskaźnik serwisowy, który losowo włącza się w deszczu, a serwisant powiedział, że nigdy o tym nie słyszał. Kiedy powiedziałem mu, że myślę, że istnieje biuletyn techniczny dotyczący tego konkretnego problemu, zrobił się dość opryskliwy i powiedział, że mogą tylko sprawdzić dziennik błędów.

Ostatnim razem, gdy zgłosiłem się z tym problemem, zbyto mnie tylko słowami: "Przykro mi, kolego, nie zarejestrowano żadnych błędów i nie możemy tego powtórzyć", więc nie liczę na to, że tym razem to naprawią.