Peugeot Forums banner

1 - 12 of 12 Posts

·
Registered
Joined
·
5 Posts
Discussion Starter #1 (Edited)
My 207 1.6 Sport (2007) has suddenly started to exhibit a loss of power between 2.5k and 3k revs. There are no warning lights on the dash, and the warning log is empty. It seems to be ok up 'til about 2.5k revs. Overtaking has become painful. It will still get up to speed - it just takes a lot longer than it did a week ago.

I've checked the oil and refuelled (just in case it was due to bad petrol). When I accelerate hard - especially in the higher gears - I hear what I think is a sucking sound. It's hard to tell over the engine noise at high rpms.

It looks like I'll need to trade the car in soon (I need a bigger, family car), so I could really do without spending big money on it.

Has anyone experienced this before? Any suggestions as to what the problem might be?

I did a lot of googling/searching before posting, but things are no clearer. I've read about the "limp home mode", but I'm not sure if that's what I'm experiencing.

Thanks for any help/info.
 

·
Registered
Joined
·
5 Posts
Discussion Starter #3
Oh. Ok.

I was hoping the noise when accelerating hard might indicate something, or at least narrow the list of possible causes.

I'll have a search for a cheap-ish place to get that done, as I'm guessing my local Peugeot dealer won't be cheap.

Thanks
 

·
Registered
Joined
·
5 Posts
Discussion Starter #6
I had the car checked, and it came back with no errors. Upon further inspection by a mechanic, it looks like it's an ait in-take issue. He took it all apart, cleaned the filter (just in case) and checked the bits that he could see and put it back together. Still the same.

He thinks it might be a split in the air pipe, but he didn't have the equipment (a smoke machine, of sorts) to check it.

Oh, and I'd like to thank matt002 (Peugeot Planet) for offering to help.
 

·
Registered
Joined
·
876 Posts
If its a vti i would guess timing related, if you hear air noise or exhaust blowing noises it could be the variable timing going out, could be a cheap fix with a new solenoid valve or may need a new chain kit.
 

·
Registered
Joined
·
3 Posts
Thank you
Problem I'm having is no
trouble codes
Splutering above 2000rpm
But looks like it's the cps cause as I push it in it picks up Rev to 3000rpm
 
1 - 12 of 12 Posts
Top