Peugeot Forums banner

Drzwi bezkluczykowe się nie odblokowują

27K views 17 replies 11 participants last post by  Wescey  
#1 ·
Cześć wszystkim,

Mój bezkluczykowy samochód ma 21 miesięcy i ma sporadyczną usterkę (choć bardzo sporadyczną).

Samochód nie odblokowuje się po dotknięciu klamki i kluczykach w kieszeni (lub kluczykach w ręku!).

Zdarzyło się to ponownie dziś wieczorem, więc spróbowałem klamki pasażera - bez skutku. Spróbowałem użyć zapasowego kluczyka - nadal bez skutku.

Zastanawiałem się tylko, czy ktoś jeszcze miał ten problem.

#2 ·
Cześć wszystkim,

Mój bezkluczykowy samochód ma 21 miesięcy i rozwinął sporadyczną usterkę (choć bardzo sporadyczną).

Samochód nie odblokowuje się po dotknięciu klamki i kluczykach w kieszeni (lub kluczykach w ręku!).

Zdarzyło się to ponownie dziś wieczorem, więc spróbowałem klamki pasażera - bez skutku. Próbowałem użyć zapasowego kluczyka - nadal bez skutku.

Zastanawiałem się tylko, czy ktoś jeszcze miał ten problem.
Sprawdź baterię w pilocie, to próba i błąd, aby znaleźć przyczynę problemu.

#3 ·
Spróbuj otworzyć bagażnik i zamknąć go ponownie.

Miałem ten problem w moim bezkluczykowym 308, nie odblokowywał się bezkluczykowo z żadnych przednich drzwi, ale zamykał się bezkluczykowo.

Poszedłem do sklepu, włożyłem coś do bagażnika i bezkluczykowy dostęp zaczął znowu działać i działa tak od 3 miesięcy.

Na wyświetlaczu nie było ostrzeżenia o otwartym bagażniku, gdy występowała usterka, być może elektronika i przełączniki były po prostu zdenerwowane.

#4 ·
Spróbuj otworzyć bagażnik i ponownie go zamknąć.

Miałem ten problem w moim bezkluczykowym 308, nie odblokowywał się bezkluczykowo z żadnych przednich drzwi, ale zamykał się bezkluczykowo.

Poszedłem do sklepu, włożyłem coś do bagażnika i bezkluczykowy dostęp zaczął znowu działać i działa tak od 3 miesięcy.

Na wyświetlaczu nie było żadnego ostrzeżenia o otwartym bagażniku, gdy występowała usterka, być może elektronika i przełączniki były po prostu zdenerwowane.
Dokładnie w ten sposób rozwiązałem problem z niedziałającym Keyless.
Przypisuję to nadajnikowi w bagażniku, który nie wysyła zwrotu. W związku z tym bezkluczykowy dostęp zostałby wyłączony.

#5 ·
Cześć wszystkim,

Po moim pierwotnym poście problem się pogorszył. Bezkluczykowe zamykanie i otwieranie nie działa teraz w około 30% przypadków. Zleci to do sprawdzenia dealerowi.

Ponadto dzisiaj zauważyłem, że kiedy nacisnąłem czerwony przycisk po lewej stronie drzwi bagażnika, aby je zamknąć, usłyszałem 2 sygnały dźwiękowe i drzwi bagażnika się nie zamknęły. Nacisnąłem ponownie przycisk i drzwi bagażnika się zamknęły. Czy ktoś jeszcze tego doświadczył?

#6 ·
Ponadto, dzisiaj zauważyłem, że kiedy nacisnąłem czerwony przycisk po lewej stronie drzwi bagażnika, aby go zamknąć, usłyszałem 2 sygnały dźwiękowe i bagażnik się nie zamknął. Nacisnąłem przycisk ponownie i bagażnik się zamknął. Czy ktoś jeszcze miał taką sytuację?
Miałem taką sytuację podczas korzystania z metody "stopy" pod zderzakiem, 2 sygnały dźwiękowe i nic, ale zrzuciłem to na moją niezdarność. W twoim przypadku jednak, być może twoje dwa problemy są ze sobą powiązane i myślę, że pierwszą rzeczą, którą bym spróbował, byłby reset BSI. Daj nam znać, jaki będzie wynik.

#15 ·
Zastanawiam się dlaczego. Można to zrobić za pomocą pilota, przycisku na bagażniku lub machnięcia nogą pod bagażnikiem. Zastanawiam się, czy pilot będzie działał w samochodzie do bagażnika.

Wysłane z mojego SM-N950F za pomocą Tapatalk
Zadziała, jeśli silnik nie pracuje. Możesz również spróbować przy włączonym silniku, ponieważ masz hybrydę, to również może zadziałać.

#18 ·
Cześć. Mój bezkluczykowy system otwierania drzwi kierowcy nie działa.... tylko strona kierowcy... wszystko inne działa OK... jakiś pomysł, w czym problem?
Cześć, mam ten sam problem. Ludzie sugerowali, że klamka jest zepsuta i to dość normalny problem w tym samochodzie Peugeot.

Oznacza to, że musisz ją wymienić. Ale będzie to kosztować około 1000 euro, jeśli nie masz ubezpieczenia Peugeot..