Peugeot Forums banner

Czy coś jest nie tak z wersją GT 208?

3.1K views 6 replies 4 participants last post by  w.david00  
#1 ·
Jeśli spojrzysz na wyszukiwanie, które zrobiłem (link poniżej) na stronie SpotiCar dla modeli z 2021 roku na sprzedaż, zobaczysz, że 91% z nich to specyfikacja GT. Szukam specyfikacji 'Allure Premium' i byłem zaskoczony, widząc tylko 1 samochód (z 33 samochodów) tej specyfikacji. Nie chcę modelu GT, ale zastanowiłem się: "Dlaczego ludzie pozbywają się swoich samochodów GT"?

Czy ktoś wie?

Wygląda na to, że będę miał trudności z kupnem 208 Allure Premium z 21 roku z automatyczną skrzynią biegów.

#3 ·
Dzięki za odpowiedź - Rozumiem to tak, że właściciele modeli GT je wymieniają, ale właściciele Allure/Allure Premium nie wymieniają swoich samochodów i dlatego widzę, że 91% 208 z tablicą rejestracyjną 21 na sprzedaż na SpotiCAR to modele GT.

To sprawia, że myślę, że z wykończeniem GT jest coś nie tak, co właściciele odkryli i chcą się tego pozbyć. Zastanawiałem się tylko, co to takiego?

#4 ·
Jedna z możliwości może być związana z oczekiwaniami i preferencjami właścicieli modeli GT. Modele GT często posiadają bardziej sportowe cechy, wyższą wydajność lub dodatkową technologię, co może przyciągać określony typ nabywcy. Jeśli ci nabywcy mają inne oczekiwania lub potrzeby, które nie są spełnione przez wersję GT, mogą być bardziej skłonni do ich wymiany.

#5 ·
Muszę przyznać, że wykończenie GT i automatyczne skrzynie biegów wydają się do siebie nie pasować. Dla mnie manualna zmiana biegów i wykończenie GT lepiej do siebie pasują, ponieważ zapewnia natychmiastowe przyspieszenie (którego chcą szybcy kierowcy) bez pauzy, którą można uzyskać w przypadku automatycznych skrzyń biegów. W przypadku automatycznych skrzyń biegów ta pauza jest potrzebna, aby chronić (bardzo drogą) automatyczną skrzynię biegów przed dużym obciążeniem spowodowanym nagłym, mocnym przyspieszeniem.
Jak mówisz, kierowcy modeli GT, którzy chcą szybkiej reakcji, mogą być rozczarowani automatyczną skrzynią biegów. Wydaje się, że Peugeot mógł się pomylić, oferując automatyczną skrzynię biegów z wykończeniem GT.

#6 ·
Ma Pan/Pani słuszny punkt widzenia i rozumiem, skąd Pan/Pani pochodzi. Preferencja dla manualnej zmiany biegów w modelach GT, zwłaszcza wśród entuzjastów, którzy szukają natychmiastowego przyspieszenia i bardziej angażującego doświadczenia z jazdy, jest zrozumiała. Automatyczne skrzynie biegów mogą wprowadzać krótkie opóźnienie w dostarczaniu mocy, co może nie odpowiadać oczekiwaniom niektórych kierowców GT.