Peugeot Forums banner

Aktualizacja oprogramowania układowego?

32K views 19 replies 11 participants last post by  Paul-R  
#1 ·
Cześć, jak zaktualizować oprogramowanie układowe w moim Peugeot 308 2016 hdiblue? Załączam zrzuty ekranu z wersjami
Image
Image
Image
Image

Attachments

#3 ·
Witaj,

Na pierwszej stronie tego forum, na górze, znajduje się wątek o nazwie "Procedura aktualizacji map i fotoradarów SMEG+" Procedura aktualizacji map i fotoradarów SMEG+

W tym poście znajdziesz wszystkie potrzebne informacje, a nawet oprogramowanie układowe. Istnieje również sposób na aktualizację map GPS.
Dziękuję, udało mi się to ustalić z pomocą Peugeota, wysłałem do nich e-mail bezpośrednio i powiedzieli, że mam 5-letni plan opieki nad mapami, który wygasa pod koniec tego roku, więc przysługiwała mi bezpłatna najnowsza aktualizacja, a nawet umieściłem ją na USB i zainstalowałem samodzielnie, świetna robota, to było pomocne.

#6 ·
Cześć, czy ktoś może pomóc i powiedzieć mi, gdzie popełniam błąd... Próbuję zaktualizować moje oprogramowanie. Kiedy podłączam USB do mojego samochodu, a samochód wyświetla komunikat 'niepowodzenie, brak plików muzycznych', próbowałem różnych USB, które mam i postępowałem zgodnie z instrukcjami na tym forum... Po prostu nie mogę zmusić go do aktualizacji oprogramowania... Zrobiłem aktualizację map, która poszła świetnie. Z góry dziękuję

#7 ·
Cześć, czy ktoś może pomóc i powiedzieć mi, gdzie popełniam błąd...
Próbuję zaktualizować moje oprogramowanie
Kiedy podłączam USB do mojego samochodu, a samochód wyświetla komunikat 'niepowodzenie brak plików muzycznych', próbowałem różnych USB, które mam i postępowałem zgodnie z instrukcjami na tym forum... po prostu nie mogę zmusić go do aktualizacji oprogramowania... zrobiłem aktualizację map, która poszła świetnie
Dzięki z góry
Czy najpierw sformatowałeś USB?

#14 · (Edited)
Bardzo ważne jest, abyś był na otwartej przestrzeni
otwarta przestrzeń??

Po wielu zmaganiach i ustaleniach, że nie można użyć systemu Windows do rozpakowania. Dostałem program do rozpakowywania i włożyłem USB do samochodu.

Teraz spotykam się z błędem niewystarczającej pamięci, aby kontynuować aktualizację. Jakieś pomysły?

Właściwie po 10 minutach dalszych zmagań spróbowałem ponownie po zmianie typu kafelka tła jednostki, tj. tła wyświetlacza w systemie, musi istnieć mniejsza wersja i większa wersja pliku?
wygląda na to, że coś robi...
Image

Wygląda na to, że jest już zaktualizowany, najnowsze oprogramowanie układowe dla 308? Wydane, kiedy ktoś wie?

Image

Następna praca, mapowanie i fotoradary...

#13 ·
Czy ktoś może doradzić, którego linku użyć, aby uzyskać najnowsze oprogramowanie układowe dla mojego 308 z 2014 roku?

Wątek na górze zawiera listę aktualizacji oprogramowania układowego. Chcę zrobić oprogramowanie układowe przed mapami i kamerami.

Czy zauważyłeś również poprawę prędkości od czasu aktualizacji oprogramowania układowego?

Dzięki

Liam

Oprogramowanie układowe SMEG_5.4.B.R6:
AKTUALIZACJE OPROGRAMOWANIA - INSTALUJ NA WŁASNE RYZYKO
Hasło: lambda14

Oprogramowanie układowe SMEG_5.4.B.R8:

Oprogramowanie układowe SMEG_5.41.B.R4:
Hasło: psa
(Obecnie nie działa)

Oprogramowanie układowe SMEG_5.42.B.R4:
(Źródło lustrzane udostępnione przez członka forum)

SMEG_5.43.A.R2:

JEŚLI MASZ PROBLEMY

#19 ·
Czy ktoś może doradzić, którego linku użyć, aby uzyskać najnowsze oprogramowanie układowe dla mojego 308 z 2014 roku?

Wątek na górze zawiera listę aktualizacji oprogramowania układowego. Chcę zrobić oprogramowanie układowe przed mapami i kamerami.

Czy zauważyłeś również poprawę prędkości od czasu aktualizacji oprogramowania układowego?

Dzięki

Liam

"

Oprogramowanie układowe SMEG_5.4.B.R6:
AKTUALIZACJE OPROGRAMOWANIA - INSTALUJESZ NA WŁASNE RYZYKO

Oprogramowanie układowe SMEG_5.4.B.R8:

Oprogramowanie układowe SMEG_5.41.B.R4:
Hasło: psa
(Obecnie nie działa)

Oprogramowanie układowe SMEG_5.42.B.R4:
(Źródło lustrzane udostępnione przez członka forum)

SMEG_5.43.A.R2:

JEŚLI MASZ PROBLEMY "
Czy te linki działają - tylko „NA WŁASNE RYZYKO”, ponieważ są publiczne?

#17 ·
Wszystko jest w pierwszym poście pierwszego wpisu w przypiętych wątkach powyżej. https://www.peugeotforums.com/threads/smeg-map-and-speed-camera-update-procedure.168681/ Nie mogę się zorientować, z którego roku pochodzą dane mapy na podstawie lawiny zdjęć, ale najnowsze są podlinkowane w pierwszym poście.

Wątek (i całe to podforum!) jest dla Mk2 308 z systemem SMEG+, a Ty masz system RT6, ale te same dane mogą być używane do aktualizacji map i fotoradarów. Twoje oprogramowanie układowe nie jest najnowsze, ale jeśli nie masz problemu, sugerowałbym pozostawienie go w spokoju, ponieważ aktualizacja do 2.86b (najnowsze i ostatnie wydane oprogramowanie układowe) może spowodować zablokowanie urządzenia przed dalszymi odczytami przez czytniki kodów.