Peugeot Forums banner
1 - 11 of 11 Posts

·
Registered
Joined
·
24 Posts
Discussion Starter · #1 ·
I finally managed to connect the engine to pp2000,are these correct values as shown on the pictures.Egr electrovalve is high and the measuring airflow also very high .



Sent from my SM-G928F using Tapatalk
 

·
Registered
Joined
·
296 Posts
Could I ask , what version you are running V ?
Does your PP clone show accurate engine speed ?

I am just trying to eliminate my version as its erratic and will display 6000rpm on 750 rpm

just cannot figure it out if its a faulty sensor or software
if it was a sensor I am sure it would display a problem or not run

Did you mention your cars details ?
 

·
Registered
Joined
·
15,376 Posts
There is no right or wrong correction value these look fine to me though

If you click down the bottom it will tell you the range they should be within

EGR will depend on what engine you have they dont all have a mechanical valve some are electronic

This is why you need to tell us your car details including engine code
 

·
Registered
Joined
·
24 Posts
Discussion Starter · #5 · (Edited)
There is no right or wrong correction value these look fine to me though

If you click down the bottom it will tell you the range they should be within

EGR will depend on what engine you have they dont all have a mechanical valve some are electronic

This is why you need to tell us your car details including engine code
2.0 Hdi 90 siemens sid801 with hand primer mechanical egr i think.I have a lot of hesitations during acceleration and high fuel consumptions

Sent from my SM-G928F using Tapatalk
 

·
Registered
Joined
·
15,376 Posts
Ok EGR should vary when revved but to be honest you may as well just blank it as its simple enough to blank.

Try running it with AIRFLOW/MAF unplugged see if readings differ it may be faulty and if it is this will affect EGR too
 

·
Registered
Joined
·
24 Posts
Discussion Starter · #7 ·
Ok EGR should vary when revved but to be honest you may as well just blank it as its simple enough to blank.

Try running it with AIRFLOW/MAF unplugged see if readings differ it may be faulty and if it is this will affect EGR too
ive tried and measured air moved to 466 mg egr electro valve turned in 0%

I find it pretty hard to get to the egr by myself.What is the best way to access to it ?

Sent from my SM-G928F using Tapatalk
 

·
Registered
Joined
·
15,376 Posts
Ok airflow is probably fine then check the wiring going to injectors for broken insulation this is a common issue due to heat damage
 
1 - 11 of 11 Posts
Top