Peugeot Forums banner

zmiana czasu lub godziny

17K views 5 replies 6 participants last post by  Templex  
#1 ·
Przepraszam, jeśli to podstawowe pytanie, ale mam nowy model 2008 GT Line z 21 roku. Czy ten samochód aktualizuje zegar sam (tak jak robiły to moje Vauxhalle)? Ma radio DAB i nawigację satelitarną itp., a także mam aplikację. Ale nigdzie nie jest napisane, czy to robi, czy nie?

#4 ·
Mój 308 t9 aktualizuje zegar automatycznie, na przykład po odłączeniu akumulatora. Musi pobierać dane przez RDS lub nawigację, tak przypuszczam.

#5 ·
Zakładam, że to będzie to samo, co w moim e2008, ale jeśli przejdziesz do ustawień czasu/daty, w opcjach czasu znajduje się opcja dodania jednej godziny czasu letniego. Wystarczy kliknąć "WŁ.", a zegar przesunie się do przodu o godzinę, a następnie wyłączyć go zimą, aby wrócił. Mój potrzebował około 30 sekund, aby się zmienić, ale powinien po prostu wybrać włączenie, aby przesunąć się do przodu o godzinę, zamiast zmieniać rzeczywisty czas.

#6 ·
Przepraszam, jeśli to podstawowe pytanie, ale miałem nowy 21 plate 2008 gt line, czy ten samochód aktualizuje zegar sam (tak jak robiły to moje Vauxhalle), ma radio DAB i nawigację satelitarną itp., a także mam aplikację, ale nigdzie nie jest napisane, czy to robi?
Nie aktualizuje się sam.
Przejdź do ustawień daty i godziny i zmień godzinę, włączając lub wyłączając czas letni. Upewnij się, że minuty są ustawione tak, aby pasowały do GPS i pozostaną poprawne dzięki nawigacji satelitarnej.