Peugeot Forums banner

Oświetlenie otoczenia uszkodzone?? Pomoc!

1 reading
24K views 24 replies 10 participants last post by  jimbops555  
#1 ·
Moje oświetlenie ambientowe (wokół uchwytu na kubek itp.) działa tylko wtedy, gdy otwieram drzwi, a gdy tylko włączę zapłon, gaśnie. Jestem pewien, że powinno świecić cały czas podczas jazdy z włączonymi światłami, prawda?

#2 ·
Powinno być włączone, gdy włączone są reflektory @Jamesf472, czy masz reflektory włączone automatycznie, czy włączyłeś je ręcznie (nie jestem pewien, czy to robi jakąś różnicę)? Wejdź w Ustawienia pojazdu/Komfort na ekranie dotykowym i sprawdź, czy oświetlenie ambientowe jest włączone i ma pożądaną jasność. Jeśli jest już włączone, spróbuj je wyłączyć i włączyć ponownie. Miałem podobny problem z moim i włączanie i wyłączanie 'trybów nastroju' (Relaks/Wzmocnienie) wydawało się rozwiązywać mój problem. Niektóre z tych rzeczy od czasu do czasu wydają się mieć własny umysł, grzebanie w ustawieniach i opcjach wydaje się to w większości naprawiać.

#3 ·
Powinno być włączone, gdy włączone są reflektory @Jamesf472, czy masz reflektory w trybie auto, czy włączyłeś je ręcznie (nie jestem pewien, czy to robi jakąś różnicę)?
Wejdź w Ustawienia pojazdu/Komfort na ekranie dotykowym i sprawdź, czy oświetlenie ambient jest włączone i ma pożądaną jasność. Jeśli jest już włączone, spróbuj je wyłączyć i włączyć ponownie.
Miałem podobny problem z moim i włączanie i wyłączanie 'trybów nastroju' (Relaks/Wzmocnienie) wydawało się rozwiązywać mój problem. Niektóre z tych rzeczy od czasu do czasu wydają się mieć własny umysł, grzebanie przy ustawieniach i opcjach wydaje się to w większości leczyć.
Dzięki Idler! Próbowałem zarówno w trybie auto, jak i manualnym. Dziwna rzecz jest taka, że kiedy wchodzę w ustawienia komfortu, w ogóle nie ma opcji oświetlenia ambient. Prawie tak, jakbym go w ogóle nie miał, ale na pewno mam i kiedyś działał.

#4 ·
Sprawdź ustawienia pojazdu na ekranie dotykowym, tam możesz dostosować oświetlenie 'guide me home' i te wszystkie bzdury, jest opcja oświetlenia ambientowego w sekcji Komfort (około str. 32-34 w instrukcji).
Warto również włączać i wyłączać Boost i Relax, to samo przydarzyło się chyba mnie i po prostu się tym pobawiłem i jakoś samo się naprawiło.