Peugeot Forums banner

5-letnia bezpłatna aktualizacja nawigacji - Problemy

6.9K views 2 replies 2 participants last post by  mhardisty  
#1 ·
Przeglądam od jakiegoś czasu, przyglądając się różnym wątkom na temat aktualizacji nawigacji satelitarnej.

Mam szczęście, że właśnie kupiłem 508 z 5-letnią bezpłatną aktualizacją map. Oby tylko udało mi się to wdrożyć.

Krótko mówiąc, Peugeot wydaje się nie wiedzieć, jak ja, klient, mam to zrobić. Według dealera potrzebują samochodu na pół dnia, dwa razy w roku, aby zainstalować aktualizacje. Ale zasugerował, żebym zrobił to sam, ponieważ było szybciej.

Strona internetowa MyPeugeot powiadomiła mnie, że jest nowa aktualizacja map i kiedy kliknąłem pobierz, otrzymałem wiadomość po francusku z numerem DRM, ale bez aktualizacji map do pobrania. Teraz nie dostaję nawet wiadomości, że aktualizacje są dostępne.

Obsługa klienta Peugeota powiedziała, że muszę przejść na stronę internetową HERE, aby pobrać aktualizacje. Obsługa klienta HERE powiedziała, że to nieprawda, trzeba to pobrać z MyPeugeot

Mój dealer uważa, że mapy są aktualne, ale kiedy sprawdziłem POI dla znanego sklepu w pobliżu, nadal pokazywał lokalizację, w której sklep znajdował się ponad dwa lata temu.

Mam nadzieję, że ktoś może mi pomóc w uzyskaniu informacji, które mogę zanieść z powrotem do dealera i w razie potrzeby walczyć w sądzie.

Wersja systemu to SMEG 5.2.C.R1 CD: 26050 z dnia 08-01-15

Wersja mapy to DbDw_291/Gr_409 CD: 26050

Wersja wyświetlacza to 31.1 z dnia 08-01-15

#3 ·
Rzeczywiście rzuciłem okiem na ten wątek, ale wygląda na to, że procedura ulegnie zmianie.

Późnym popołudniem zadzwonił do mnie Peugeot. Wygląda na to, że na razie mój dealer będzie musiał przeprowadzić aktualizację za pomocą DRM, które otrzymałem dziś rano. Mój dealer otrzymał dostęp do pobrania aktualizacji map, co robi dziś wieczorem.

Następnie za pomocą DRM zaktualizuje system NAV, ale to może się zmienić w przyszłości.

Tymczasem powodem, dla którego nie widzę już linku do pobierania, jest to, że pobrałem już DRM. Nie zobaczę tego czerwonego pola informacyjnego do czasu udostępnienia następnej aktualizacji.

Mój dealer widzi, że wykorzystałem jedną z dziesięciu aktualizacji (2 rocznie).

Nadal wydaje się to trochę bałaganem, mam nadzieję, że z czasem i gdy więcej osób będzie chciało zaktualizować mapy, procedura będzie znacznie płynniejsza.