Peugeot Forums banner

1 - 2 of 2 Posts

·
Registered
Joined
·
2 Posts
Discussion Starter #1
Hello all
I have a 2007 Peugeot 407 SW 2 litre diesel that has done 105,000 miles.
I have owned this car for 15 months. Shortly after I bought it I was driving when the emission control warning light came on. I returned to where I bought the car and they replaced filters and cured the problem.
Last Christmas I was driving when I received messages that there was an ESP
fault, an ABS fault and an engine fault that needed repair, together with the
associated warning lights. I had the car computer checked and the diagnostics found no problems. The lights and faults were not showing. The same thing happened a couple of days later, and again the warnings etc went away the next day.
A couple of weeks ago the warnings etc reappeared, but in this case they did not go away. I had the car diagnosed again and they found that a rear wheel sensor was at fault. The sensor was replaced and the faults again went away. Yesterday, however, as I pulled into a parking place at our local supermarket the faults and warning lights reappeared and the engine died. When I returned to the car after about 10 minutes, it started with no problem and with no warnings or lights.
Today I had the warnings and lights again, together with a message that there was an oil pressure fault and to stop the engine. The engine then died. I restarted with no problems and no warnings. I drove for approx 300 yards and had the warnings and lights again, together with the engine dying. Again I restarted and drove home with no warnings or lights.
The startup checks say all is OK.
Can anyone advise me on what may be the problem ?
Any advice gratefully received.
TIA
 

·
Registered
Joined
·
1,024 Posts
407s (and other cars that are the same such as the Citroen C5 and C6) are well known for eating ABS sensors.

(Those of us with delicate office-working hands that aren't to be trusted with spanners simply splice a new sensor onto the existing cable rather than dropping the fuel tank to pull the cable through.)

You seem to have a separate and unrelated problem with the cut-outs.

Ideally, get PeugeotPlanet / Diagbox (dealer diagnostic) on it to find out exactly what it's complaining about.
 
1 - 2 of 2 Posts
Top