Peugeot Forums banner

308 rozpoczął demontaż silnika

10K views 5 replies 3 participants last post by  nicoclause2  
#1 ·
Cześć, nowy na forum, więc z góry dziękuję za pomoc. Muszę wymienić rozrusznik w moim 308 SW 1.6 diesel z 2011 roku. Uważam, że są 3 śruby mocujące go na miejscu. Wyjąłem akumulator i usunąłem tę, do której dostęp jest z tej strony. Usunąłem również tę widoczną od spodu samochodu. Czy ktoś może mi powiedzieć, gdzie jest trzecia i czy muszę coś usunąć, aby uzyskać do niej dostęp?
Dzięki.

#2 ·
Cześć, nowy na forum, więc z góry dziękuję za pomoc. Muszę wymienić rozrusznik w moim 2011 1.6 diesel 308 SW. Uważam, że są 3 śruby mocujące go na miejscu. Wyjąłem akumulator i wyjąłem tę, do której dostęp jest z tej strony. Usunąłem również tę widoczną od spodu samochodu. Czy ktoś może mi powiedzieć, gdzie jest trzecia i czy muszę coś usunąć, aby uzyskać do niej dostęp?
Dzięki.
Trzecia wchodzi z drugiego kierunku (strona skrzyni biegów), o ile pamiętam. Właściwie brzmi to tak, jakbyś ją znalazł. Dostęp do pozostałych 2 jest od spodu samochodu. Jeden jest łatwy i widoczny. Górny znajduje się między korpusem rozrusznika a blokiem silnika i jest trudniejszy. Powodzenia!

#3 ·
Trzeci wchodzi z drugiej strony (od strony skrzyni biegów), o ile dobrze pamiętam. Wygląda na to, że go znalazłeś. Dostęp do pozostałych 2 jest od spodu samochodu. Jeden jest łatwy i widoczny. Górny jest między obudową rozrusznika a blokiem silnika i jest trudniejszy. Powodzenia!
Dzięki Robbage, czy trzeci jest ukryty za elektrozaworem?