Peugeot Forums banner

1 - 4 of 4 Posts

·
Registered
Joined
·
14 Posts
Discussion Starter #1 (Edited)
Hi all, My 307sw 2L petrol (Automatic) 2009 with 124 thousand kilometers on clock suddenly wont start. Been running fine,so really stumped. I can rule out the battery and Starter as plenty power trying to turn over. Only have 1 flip key but its locking/unlocking the car and i get the bleeping sound when i open drivers door with the key in the ignition. My son checked the codes with odb reader and found P1644/ P0597/ P1622 but we have not been able to figure out anything from them. Anyone know if there is a reset switch for the fuel on this model ? we took the engine cover off and unscrewed a blue dust-cap and seem to be getting petrol to this point (after pushing the core at the valve)
There is plenty of petrol in it as the last time i used it the last thing i done was put fuel in it, so fuel gauge is reading correct.Also timing belt is still ok and Oil and Water are perfect. Had a look in Fuse box at glove-box and also checked fuses under the bonnet but never found any problems. I seen an orange engine shaped light on when trying to start but thought this was normal. Any idea`s most welcome please, or if anyone knows what the codes indicate please get in touch. Thanks

QUICK UP-DATE (Problem Solved) Had to jump start my car as the battery started to fail. But it appears to have solved the problem. Not sure if its been the battery or not but its looking good for now. Any more problems i will update.
 

·
Moderator
Joined
·
11,843 Posts
I can rule out the battery and Starter as plenty power trying to turn over.
Actually you can't - it could be a "lazy starter". The motor can sound absolutely fine but fail to start the engine. Seen it a lot on the 407 and my own 308 - would bump start immediately but would not start with the starter.

New starter motor sorted it.
 

·
Registered
Joined
·
14 Posts
Discussion Starter #4
Thanks for your replys, My car had been sitting for 8 days, when the problem appeared.
Seems to be working fine now, although i only been a few short journeys but im starting it every couple of days to keep things moving :)
 
1 - 4 of 4 Posts
Top