Peugeot Forums banner

208 136 GT hybrid (2024) Uszkodzony

253 views 3 replies 3 participants last post by  marcins  
#1 ·
Chciałbym poprosić o pomoc w ostatecznej naprawie, wszystko jest gotowe, wszystko jest nowe, ale nadal istnieje problem: immobilizer blokuje ECU, ale wszystkie jednostki otrzymują sygnał rozruchu, jest to również wyświetlane na wyświetlaczu: "WCISNIJ HAMULEC I URUCHOM!" Ale nie mam dostępu do immobilizera.
PROSZĘ O POMOC!!! DZIĘKUJĘ

#2 · (Edited)
Immobilizer to funkcja, transponder jest odczytywany z klucza przez moduł, do BSI i BSI wysyłające przez canbus do ECU w celu odblokowania, a nie moduł.

Funkcja
BSI do zarejestrowania transpondera klucza (można to zrobić tylko raz)
BSI do odczytania transpondera z odpowiedzialnego modułu i zakładając, że jest zsynchronizowany, aby zapewnić odblokowanie do ECU w celu uruchomienia.

Jeśli nie wykryjesz wciskania hamulca, jest to podwójny przełącznik i może działać dla świateł, ale nie działać poprawnie.

BSI i ECU to dopasowana para w fabryce, w przeciwnym razie funkcja immobilizera nie może być odczytana (jest to szyfrowane w fabryce i nigdy takie samo między pojazdami).

Z Twojego postu nie wynika jasno, jaki jest problem, obecny DTC lub historia, która Cię do tego doprowadziła
pomoc przy ostatecznych naprawach, wszystko jest gotowe

#3 ·
Cześć! Proszę o pomoc! Kupiłem już 3 różne urządzenia X431 (Peugeot 208 hybryda), ale żadnym z nich nie mogę usunąć ostatniego kodu błędu (usunięcie historii wypadków ECU hybrydowego)! Proszę, jeśli ktoś ma Peugeot DIAGBOX i już to robił, powiedz mi, czy to działa? Czy warto to kupić? Bardzo dziękuję! (PEUGEOT Węgry odrzuciło moją prośbę, ponieważ jeszcze nie nauczyli się, jak to zrobić)

#4 ·
Cześć! Proszę o pomoc! Kupiłem już 3 różne urządzenia X431 (Peugeot 208 hybrid), ale żadnym z nich nie mogę usunąć ostatniego kodu błędu (usunięcie historii wypadków hybrydowego ECU)! Proszę, jeśli ktoś ma Peugeot DIAGBOX i już to robił, powiedz mi, czy to działa? Czy warto to kupić? Bardzo dziękuję! (PEUGEOT Węgry odrzuciło moją prośbę, ponieważ jeszcze nie nauczyli się, jak to zrobić)
Tak, zdalnie można usunąć blokadę TBMU dla Ciebie..