Peugeot Forums banner

2010 207 1.4 vti kod usterki p1339 cylinder 3 proszę o pomoc

3.6K views 5 replies 2 participants last post by  Terry p  
#1 ·
Cześć wszystkim, mam ten problem z moim samochodem, że kiedy uruchamiam samochód na danych na moim snap on solus ultra, temperatura powietrza w samochodzie i temperatura silnika osiągają 100 stopni, silnik przechodzi w tryb anty-zanieczyszczeń, wypada cylinder 3 i pojawia się kod p1339, wentylator obniża temperaturę i jeśli wyłączę silnik i odczekam 30 sekund, znowu jest OK. Ostatnio wymieniłem świece zapłonowe, cewki zapłonowe, obudowę termostatu, czujnik termostatu, zawór elektromagnetyczny pompy oleju, ponieważ były to inne kody błędów, które miałem na czytniku, teraz wszystkie zniknęły, z wyjątkiem p1339, który powraca po osiągnięciu temperatury, czy ktoś mógłby doradzić mi następny krok, ponieważ myślę, że muszę zmusić Peugeota do obniżenia ustawień temperatury, aby wcześniej włączyć wentylator lub coś w tym stylu, wszelka pomoc byłaby mile widziana.

#6 ·
Cześć Strip 88, czy masz na myśli odpowietrzanie układu chłodzenia? Czy czujnik temperatury może odciąć numer 3, gdy temperatura osiągnie 100 stopni i odetnie, ale nastawa dla czujnika termostatu wynosi 105, a gdy silnik ma mniej niż 100 stopni, obwód wentylatora niskiego napięcia nie włącza się, jakby nie był sygnalizowany do pracy.