Peugeot Forums banner

Ulepszenie turbosprężarki 2.0hdi

4.8K views 1 reply 2 participants last post by  ClarenceWink  
#1 ·
Cześć wszystkim,
Mam Experta 2.0 hdi (110) z 2006 roku.
Obecnie niestandardowa rura 3", zestaw dolotowy i niestandardowy remap MRC tuning.
Jaki jest mój najlepszy krok w przypadku ulepszenia turbosprężarki? Rozmawiałem z firmą w Bournemouth, która wykorzysta moją oryginalną turbosprężarkę i zmodernizuje jej wnętrzności. Niekoniecznie szukam absurdalnej mocy i konieczności modernizacji wtryskiwaczy, ale moja obecna turbosprężarka (seryjna) pracuje z ciśnieniem 1,1 bara i potrzebuję więcej mocy!

#2 ·
Firma w Bournemouth ''może'' to CR Turbos??

Jeśli tak, trzymaj się ich - są bardzo dobrzy. MRC (w Banbury) to także firma tuningowa (jedna z niewielu), którą naprawdę szanuję. Są bardzo dobrzy w swojej pracy.

CR Turbos wykonuje całą pracę nad turbosprężarkami dla Severn Valley Motorsport (główna firma, dla której stroję) i może doprowadzić Nissana GTR (R35) do szalonej mocy - ostatnio 1308 KM i około 900 ft/lbs momentu obrotowego.

Biorąc pod uwagę, że jestem przyzwyczajony do prowadzenia samochodów z 300 ft/lbs-320 ft/lbs, te rzeczy są naprawdę niegrzeczne! Wyszukaj CR Turbos i zapytaj o Vince'a - powiedz mu, że Nicholas z Severn Valley Motorsport cię przysłał ;-)

https://www.facebook.com/tuneitupuk