Peugeot Forums banner

1 - 4 of 4 Posts

·
Registered
Joined
·
2 Posts
Discussion Starter #1 (Edited)
hi I have a 57 plate expert that has 2 plugs at the front of the engine one goes to the small vacuum solenoid and the other plug looks similar well both of them just have one wire going to each looks like one of the second wires has been lost somehow did try to fit the loose wire to the plug on vac solenoid as it looked about right length
but leaves only one wire on the other plug any help would be greatly appreciated also van quite slugish
 

·
Registered
Joined
·
14,880 Posts
Some plugs only have 1 wire even though they have 2 pins also looms can have extra plugs not used for anything in certain versions.

You say 57 reg that should be new shape but could be late reg old shape layouts very different ! i think you need to give a little more info as in have you had all the plugs off for some reason or are you just fishing.
 

·
Registered
Joined
·
2 Posts
Discussion Starter #3
its the new shape checked the 2 plags again today one has a green wire looks like goes to vac solenoid and about 6 - 8 inches to the right another plug with a light brown maybe yellow wire going to that the stray wire looks either grey or white (have attached grey wire to plug with green wire as looks right length) plug with the yellow wire looks like a wire has been cut off at the plug
hope this helps greatfull for any help on this
 

·
Registered
Joined
·
14,880 Posts
Wire colours mean nothing on a peugeot there is no real logic to the colours

ANY solenoid plug has 2 wires as it is on a closed loop to ecu as far as i remember there is only 1 vac solenoid on a new shape 2 litre and its at back of head.
 
1 - 4 of 4 Posts
Top