Peugeot Forums banner
1 - 7 of 7 Posts

·
Registered
Joined
·
43 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Hi everyone.
So I have a couple of codes stating ABS speed sensor faults.
Fault states left front and left rear speed sensor problems.see pics
So I manually tested the sensors and all gave same ohm reading.Then tested the other 2 on right side they supplied same resistance.

I am just guessing at this stage the ABS module is faulting.
Fault codes supplied in pics below.
Sorry c1325 code missing from pic.
Basically stated error same as front speed sensor.But left rear
Autel scanner used.

If I was to work on the ABS module does the ECU part detach in situ leaving the pump and pipes in place?
Also will the ABS module need to be coded if replaced with a 2nd hand unit?
Would Peugeot planet be able to code?

Many thanks
 

Attachments

·
Moderator
Joined
·
8,844 Posts
I would check that there is no water or corrosion in the ABS multiplug. The only coding needed on most models is wheel size which can be done with planet
 

·
Registered
Joined
·
43 Posts
Discussion Starter · #3 · (Edited)
Hi Thanks for the advice Windy.
I did check the multi plug the inside was covered in grease of some sort.I Cleaned it out and sprayed with electronic terminal cleaner.But alas same faults.

Btw wheres best place to purchase planet are there any specific things to check before purchasing thanks

Thanks
 

·
Moderator
Joined
·
8,844 Posts
There are a few suggestions on purchases in the planet thread.

The last spare unit I got was the cheapest full chip version I could find on ebay and it works fine even with Diagbox V9



Sent from my SM-T830 using Tapatalk
 

·
Registered
Joined
·
43 Posts
Discussion Starter · #6 ·

Sorry i get very little time on van atm.
Po562 low voltage code.

With Autel scanner I have this code along with the 2 codes stating ABS speed sensor faults.
Out of interest tried later snap on reader
That states all 4 speed sensor faults plus van travelling at 20kph.
Plus the low voltage code.

Multi meter states
The battery is good 12.36v
and is charging at 14.2v.

SID803A
But live data seems to be varied.
Scanning as peugeot 10.5v
Scanning as citroen 10.74v
Scanning as fiat 11.55v.
I gather that the Ecu supplies the voltage reading when scanners read live data.

Where should I be looking/checking the voltage?
Should I get a breakout box for the OBD?

Also the voltage seen by scanners,does the reading they get go through the ABS module before reaching the Ecu? If that makes sense....

Many thanks
 

Attachments

·
Registered
Joined
·
43 Posts
Discussion Starter · #7 ·

Sorry i get very little time on van atm.
Po562 low voltage code.

With Autel scanner I have this code along with the 2 codes stating ABS speed sensor faults.
Out of interest tried later snap on reader
That states all 4 speed sensor faults plus van travelling at 20kph.
Plus the low voltage code.

Multi meter states
The battery is good 12.36v
and is charging at 14.2v.

SID803A
But live data seems to be varied.
Scanning as peugeot 10.5v
Scanning as citroen 10.74v
Scanning as fiat 11.55v.
I gather that the Ecu supplies the voltage reading when scanners read live data.

Where should I be looking/checking the voltage?
Should I get a breakout box for the OBD?

Also the voltage seen by scanners,does the reading they get go through the ABS module before reaching the Ecu? If that makes sense....

Many thanks
 
1 - 7 of 7 Posts
Top