Somethings not right - Video - SLOW??? - Peugeot Forums
Peugeot Forums - Peueot - Citroen Community
Home :: Peugeot Forums :: Rules :: Articles :: About Us :: Partner Vendors :: Advertise


Go Back   Peugeot Forums > Peugeot Models > Vans
PeugeotForums.com is the premier Peugeot All Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
 
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 09-02-14, 09:02 PM   #1
Inactive User
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 58
Default Somethings not right - Video - SLOW???

2.0 HDI - 110

This is foot to the floor.. van was empty

Ash-lee LTD is offline   Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 10-02-14, 05:28 PM   #2
Moderator
 
trem1's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: south shields,tyneside
Posts: 4,992
Default

Must be missing something here, what am i looking for ?? oh and what van is it ?? size wise
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

2004 Iron Grey 136bhp 2.0 hdi SE .........Written off
2006 Icelandic Grey 136bhp 2.0HDI SE......Written off
2006 Silver 136bhp 2.0hdi SE......Current car
Join us on FB "Peugeot 407 uk"
trem1 is offline   Quick reply to this message
Old 10-02-14, 06:07 PM   #3
Inactive User
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 190
Default

Has it always been like that? Has some work been done?
melosv8man is offline   Quick reply to this message
 
Old 10-02-14, 06:46 PM   #4
Inactive User
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 58
Default

Quote:
Originally Posted by melosv8man View Post
Has it always been like that? Has some work been done?


Yeah been like that since i got it the other day :/

Its 2.0 8v hdi 2005 model

Dont no what to try, the local guy to me who does the planet thing is away for a week but this is my daily drive and painfully slow
Ash-lee LTD is offline   Quick reply to this message
Old 10-02-14, 06:47 PM   #5
Inactive User
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 58
Default

Quote:
Originally Posted by trem1 View Post
Must be missing something here, what am i looking for ?? oh and what van is it ?? size wise
Click the pic for video..
Ash-lee LTD is offline   Quick reply to this message
Old 10-02-14, 06:52 PM   #6
Inactive User
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 58
Default

Things tried..

Unplugged maf - No change

Unplugged EGR - No change but still unplugged..

Removed air box and cleaned it out also removed cold air feed and filter and tried it like that, no difference, removed maf and pipework behind, was clean inside..

Took a look at the intercooler, which tbf looks battered, could it be boosting, and possibly have a leak in the IC hence power dropping off?

Iv just ordered a cheap OBD lead as i have a Scan XL professional on my computer so going to get the live guages up and run it and see what boost its running and if its holding pressure

No lights on dash
Ash-lee LTD is offline   Quick reply to this message
Old 10-02-14, 07:21 PM   #7
Inactive User
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 190
Default

Does the pedal actually touch the floor? When they are restricted the accelerator prdal is different, it has a large triangle shape extra bit under where your foot goes. It could just be restricted.
melosv8man is offline   Quick reply to this message
Old 10-02-14, 07:26 PM   #8
Inactive User
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 58
Default

Quote:
Originally Posted by melosv8man View Post
Does the pedal actually touch the floor? When they are restricted the accelerator prdal is different, it has a large triangle shape extra bit under where your foot goes. It could just be restricted.
Yeah it goes all the way down its sitting rather low to start with :/ about an inch lower than the brake pedal and you can lift it up.. probably normal tho
Ash-lee LTD is offline   Quick reply to this message
Old 10-02-14, 07:30 PM   #9
Inactive User
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 190
Default

Could need cable tightening. Get someone to push the throttle to the floor, with it turned of, and have a look
melosv8man is offline   Quick reply to this message
Old 10-02-14, 07:37 PM   #10
Inactive User
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 58
Default

Quote:
Originally Posted by melosv8man View Post
Could need cable tightening. Get someone to push the throttle to the floor, with it turned of, and have a look
were do you tighten it and what do i check
Ash-lee LTD is offline   Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
 

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Peugeot Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT. The time now is 10:14 PM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.