Rear drivers side indicator stuck on - Peugeot Forums
Peugeot Forums - Peueot - Citroen Community
Home :: Peugeot Forums :: Rules :: Articles :: About Us :: Partner Vendors :: Advertise


Go Back   Peugeot Forums > Peugeot Models > Vans
PeugeotForums.com is the premier Peugeot All Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
 
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 29-06-17, 07:18 PM   #1
Inactive User
 
Join Date: Jun 2017
Posts: 2
Default Rear drivers side indicator stuck on

Could anyone give me some advice please? Driven car home from work today (307, 2005 1.6 diesel) when I stopped I could smell a burning plastic type smell but not strong and couldn't figure out where from. Saw rear drivers side indicator light was on solid after key out of ignition. Was so hot and only way I could turn it off was disconnect light cluster.

I'm a woman on my own with 2 kids and although I'm quite savvy with cars (dad was a great teacher) cannot figure out why. Took cluster out and bulb blown and melted plastic casing was obviously what I could smell as light must have been on for some time. Replaced bulb and cleared broken glass.

Is it likely to be an expensive job?
Mandalou40 is offline   Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 29-06-17, 07:49 PM   #2
Senior Member
 
Join Date: Sep 2016
Location: New Zealand
Posts: 1,134
Default

Is there any damage to the wiring and plug? Particularly the terminals inside the plug? If the connection between the pins in the light and the contacts in the plug is not good, it needs to be sorted out.

I would try to plug the passenger side's bulb cluster into the driver's side plug and see if the indicator still lights up without being activated.

If it does, check if the other bulbs on the driver's side indicator circuit are also on. [front and side repeater]. If they are, then have a look at the comms unit [indicator/light stalk unit]. If not, then check the wiring into the car is not damaged/shorting in the boot/further inside somewhere.

Hopefully it is just a bad driver's side bulb cluster..
WillNZ is offline   Quick reply to this message
Old 29-06-17, 08:22 PM   #3
Inactive User
 
Join Date: Jun 2017
Posts: 2
Default

Just been and looked again, passenger side had indicator wire soldered directly to cluster! Weird! It came off so no longer have indicator on that side ? However...bulb no longer staying on on drivers side but no longer working at all (front & sides are fine) lights on assembler side rear no longer working now! I give up, I'm assuming it's a wiring problem
Mandalou40 is offline   Quick reply to this message
 
Old 29-06-17, 09:27 PM   #4
Inactive User
 
Join Date: Jun 2017
Posts: 2
Default

I had that problem with a old Peugeot!

And I was advised to buy the parts I needed from Eurocarparts.com

Open an account....they are cheap as chips and very helpful, reliable and trustworthy,
TobMo1 is offline   Quick reply to this message
Old 30-06-17, 12:54 AM   #5
Senior Member
 
Join Date: Sep 2016
Location: New Zealand
Posts: 1,134
Default

The 407's have a problem with the rear lights, the contacts between the plug and cluster are inadequate and they burn the ground contact away. The solution is to wire the cluster directly to the plug wire. I have had to do this for both my 407's in both rear light clusters, and there are plenty of threads on this issue.
It sounds like your issue is similar given the bypass wire you found. Probably wiring the bulb cluster directly to the loom, or replacing the existing plug with a more sturdy plug or crimp on male/female connectors will sort your issue out.
WillNZ is offline   Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
 

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Peugeot Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT. The time now is 01:56 AM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.