1.6 partner combi escapade petrol running temp - Peugeot Forums
Peugeot Forums - Peueot - Citroen Community
Home :: Peugeot Forums :: Rules :: Articles :: About Us :: Partner Vendors :: Advertise


Go Back   Peugeot Forums > Peugeot Models > Vans
PeugeotForums.com is the premier Peugeot All Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
 
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 22-02-14, 05:25 PM   #1
Inactive User
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 3
Default 1.6 partner combi escapade petrol running temp

My 2003 combi escapade is running ok but I noticed the temp gauge is sitting around the 90 mark rather than the 70 mark, what could be causing this?
leemino is offline   Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 23-02-14, 07:06 PM   #2
Inactive User
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 3
Default

Quote:
Originally Posted by leemino View Post
My 2003 combi escapade is running ok but I noticed the temp gauge is sitting around the 90 mark rather than the 70 mark, what could be causing this?
I have been advised that the thermostat has gone and needs replacing along with a coolant change, any ideas if this sounds correct and what it would cost?? thanks.
leemino is offline   Quick reply to this message
Old 23-02-14, 07:24 PM   #3
Senior Member
 
Join Date: Jan 2014
Location: Swansea
Posts: 445
Post

It is feasible the thermostat is not opening correctly, causing warmer running temps. Always worth a periodic coolant flush and change anyway. Costs depend if you do it yourself or not. Thermostat itself I would think about 15 from factors.
__________________
06 307 SW 1.6 HDi 90
91 205 CJ
1007 1.4 HDi
Cibear is offline   Quick reply to this message
 
Old 23-02-14, 08:01 PM   #4
Inactive User
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 3
Default

Quote:
Originally Posted by Cibear View Post
It is feasible the thermostat is not opening correctly, causing warmer running temps. Always worth a periodic coolant flush and change anyway. Costs depend if you do it yourself or not. Thermostat itself I would think about 15 from factors.
Thanks Cibear for your info hopefully getting this done will cure the problem.
leemino is offline   Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
 

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Peugeot Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT. The time now is 01:28 AM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.