airbag trouble on my partner combi 2003 - Peugeot Forums
Peugeot Forums - Peueot - Citroen Community
Home :: Peugeot Forums :: Rules :: Articles :: About Us :: Partner Vendors :: Advertise


Go Back   Peugeot Forums > Announcements, Comments, Help > Peugeotforums.com Forum Technical Support or Site Issues
PeugeotForums.com is the premier Peugeot All Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 09-07-16, 11:23 PM   #1
Inactive User
 
Join Date: Jul 2016
Location: Cornwall
Posts: 3
Unhappy airbag trouble on my partner combi 2003

Hello all i hope you can help me.I have spent many hours trying to turn off the airbag light plus passenger deactivation switch light The faults are, airbag ecu permanent fault passengers airbag deactivation. 2) airbag ecu remote permanent fault van network.I have removed connectors under the seats and soldered wires all the wires checked out okay resistance shorts,I have tried using a 3.3 ohm resistor on the two airbags still the lights stays on ,the clock spring seams to be okay no faults shown i used a 3.3 resistor on the blue plug on the comms unit to trick the ecu that the drivers single stage airbag was connected still the lights stays,on the deactivation switch has been changed also,my Haynes manual wiring diagram is wrong for my car any idea's where i could get one from.any help would be really be appreciated

Mason
mason is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 10-07-16, 05:47 AM   #2
Senior Member
 
trustme's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Location: bradford
Posts: 4,775
Default

Quote:
Originally Posted by mason View Post
Hello all i hope you can help me.I have spent many hours trying to turn off the airbag light plus passenger deactivation switch light The faults are, airbag ecu permanent fault passengers airbag deactivation. 2) airbag ecu remote permanent fault van network.I have removed connectors under the seats and soldered wires all the wires checked out okay resistance shorts,I have tried using a 3.3 ohm resistor on the two airbags still the lights stays on ,the clock spring seams to be okay no faults shown i used a 3.3 resistor on the blue plug on the comms unit to trick the ecu that the drivers single stage airbag was connected still the lights stays,on the deactivation switch has been changed also,my Haynes manual wiring diagram is wrong for my car any idea's where i could get one from.any help would be really be appreciated

Mason
You have a fault with the airbag ecu and or the twisted pair wire that connects to the bsi

No point in reading the fault codes if you don't know what they mean or don't listen to them
__________________
Great deals on car keys contact me 07599587119

Last edited by trustme; 10-07-16 at 08:31 PM.
trustme is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 10-07-16, 03:41 PM   #3
Inactive User
 
Join Date: Jul 2016
Location: Cornwall
Posts: 3
Default

Thank you Trustme for your quick response you are right i dont no what the fault codes mean i will check the wires and air bags thankyou very much for your help will let you no how it goes

regards mason
mason is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
 
Old 21-07-16, 02:56 AM   #4
Senior Member
 
trustme's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Location: bradford
Posts: 4,775
Default

When you fix faults it's always good to post in the thread so that others can read it and see how you fixed it

No good posting visitor messages on how you fixed it
__________________
Great deals on car keys contact me 07599587119
trustme is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 25-07-16, 09:28 PM   #5
Inactive User
 
Join Date: Jul 2016
Location: Cornwall
Posts: 3
Default Air bag fault

At last my two airbag lights have been extinguish I thought i would explain how i put them out.i did have some help from trustme the senior member who sent me in the right direction and thanks very much for that,I traced the two twisted pair of wires form the airbag ecu to the BSI unit below the steering wheel and to the right, i unplugged all the connectors and found the two twisted pair of wires and checked for resistance and short circuits all okay.On another plug with a twisted pair on the BSI unit which went to the engine fuse box,the cable runs under the scuttle panel below the front wiper blades when i tested these two wires at the fuse box end one was fine the other one was dead so a break some where in the wiring loom to difficult to get at. So i ran new wires from the scuttle gutter at that point to the engine fuse box as they checked out with the multimeter okay to the BSI unit.I did all this with the battery disconnected and the airbag ECU plug disconnected,I hope this may help someone in the future

Mason
mason is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Peugeot Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT. The time now is 09:00 AM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.