Expert diesel 1.9 temperature gauge fault - Peugeot Forums
Peugeot Forums - Peueot - Citroen Community
Home :: Peugeot Forums :: Rules :: Articles :: About Us :: Partner Vendors :: Advertise


Go Back   Peugeot Forums > Peugeot Models > Vans > Expert
PeugeotForums.com is the premier Peugeot All Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 31-12-11, 03:26 PM   #1
Inactive User
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 2
Default Expert diesel 1.9 temperature gauge fault

temperature gauge rises to max back zero 3 times, no glow plug light, wont start
john mac is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 01-01-12, 11:44 AM   #2
davidireland
Guest
 
Posts: n/a
Default

A bit more backround to the problem may be helpful?
Any work done on it lately?
  Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-01-12, 01:57 PM   #3
Inactive User
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 2
Default

engine making hell of noise while driving temp guagegoing back an forth then it would stop,run fine for a few miles repeat again got home ,next morning tried to start,no glow plug light temp guage up an down 3 times then stop, wont start
john mac is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
 
Old 22-05-12, 08:30 PM   #4
Inactive User
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 36
Default

Ok, time to revive this thread as all of a sudden my 55 plate Epert 1.9D is doing pretty much the same as this chaps was. A thread search has shown this set of symptoms seems to come up a fair bit, yet none of the threads have an answer.

So to reiterate - Ignition on... all check lights come on less glowplugs.... check lights go out less battery.
While the check lights are on, the temp guage needle goes from 0 to max 3 times before stopping on 0.
The engine does start and run but it rattles like a WW1 tank !

No engine work done.

Only known fault is nearside dip beam dead - lamp blown

Only other curiousity is a hose coming from underside of black plastic cannister (I'm assuming fuel filter of some kind) ... the other end goes nowhere. The hose it about 300mm long and roughly 6mm dia rubber.
Handyandy-UK is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 26-01-17, 01:36 PM   #5
Inactive User
 
Join Date: Jan 2017
Posts: 1
Default

Quote:
Originally Posted by Handyandy-UK View Post
So to reiterate - Ignition on... all check lights come on less glowplugs.... check lights go out less battery.
While the check lights are on, the temp guage needle goes from 0 to max 3 times before stopping on 0.
The engine does start and run but it rattles like a WW1 tank !
Did you get anywhere with this issue? I'm having the same problem with my Fiat Scudo 1.9 - exactly as you describe, except my engine won't start at all. I was hoping you may have found a solution.

Steve.
OnlySteveH is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Peugeot Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT. The time now is 11:52 PM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.