2004 807 HDi Instrument removal - Peugeot Forums
Peugeot Forums - Peueot - Citroen Community
Home :: Peugeot Forums :: Rules :: Articles :: About Us :: Partner Vendors :: Advertise


Go Back   Peugeot Forums > Peugeot Models > MPVs > 806/807
PeugeotForums.com is the premier Peugeot All Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 31-03-17, 04:09 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 20
Default 2004 807 HDi Instrument removal

Hi all! Fairly new here. I have a misbehaving digital clock/MPH/MPG/temp etc instrument. I've got a replacement one I bought off ebay, but am at a loss how to get at it!!
Can anyone out there give me a pointer how to go about this? I'm reluctant to charge in, prizing off panels without knowing what I'm doing.
Would very much appreciate any help.
Also, where the hell is the diagnostic socket located???
Clive 1939 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 01-04-17, 07:38 AM   #2
Senior Member
 
Join Date: Jan 2010
Location: Barnet, Herts
Posts: 1,046
Default

If it is the small rectangular display under the 3 round clocks you open the storage compartments on either side and undo the screws then lift it out. Note there are a couple of 1.2W illumination bulbs, check these.
Diagnostic socket is under the steering column, you have to be on your knees to see it.
wynb is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-04-17, 04:53 PM   #3
Junior Member
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 20
Smile

wynb - thanks very much for that! I'll get on to that 1st thing tomorrow. Many, many thanks.
Clive 1939.
Clive 1939 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
 
Old 02-04-17, 04:06 PM   #4
Junior Member
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 20
Default

wynb : Well, I've replaced the unit, following your instructions (thanks again), but it didn't resolve the problem. When I bought the car (2 years ago) the unit displayed 'MPH' in real time. After a run, before switching the engine off, it displayed the average MPH.
I thought that was great, especially as 'MPH' didn't seem to be available via the options on the unit!!
Then, a couple of weeks ago it displayed '12 mph" permanently!
The replacement unit now displays '00-00-01' (also permanently).
Any ideas????
The car's great, and a pleasure to drive. It's obviously not life-threatening - just bewildering!!
Clive 1939 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 02-04-17, 08:33 PM   #5
Senior Member
 
Join Date: Sep 2016
Location: New Zealand
Posts: 1,134
Default

Try a BSI reset.
WillNZ is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Peugeot Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT. The time now is 04:39 PM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.