RT4 Radio Beeping and intermittent Trip computer heater - Peugeot Forums
Peugeot Forums - Peueot - Citroen Community
Home :: Peugeot Forums :: Rules :: Articles :: About Us :: Partner Vendors :: Advertise


Go Back   Peugeot Forums > Peugeot Models > 407
PeugeotForums.com is the premier Peugeot All Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 09-12-14, 08:29 PM   #1
Inactive User
 
Join Date: Nov 2014
Location: Stockbury, Kent
Posts: 1
Unhappy RT4 Radio Beeping and intermittent Trip computer heater

Hi all, new to the forum. Just bought a 407 2.2HDi GT as 'spares or repair' and looks like I've got a problem stereo. The stereo is an RT4 with sat nav, juke box etc. The car is a late 2007. It is the newer set with the fibre optic connections to the screen.

Here are the symptoms:

Sometimes when I start the car, the stereo beeps loudly intermittently, the trip computer '1' and '2' figures will be blank and the heater controls work but won't change / appear on the screen i.e picture of blower blades doesn't come up and the dual zone temps come up as '--'. They normally come up some time later, maybe after half an hour of driving, but the beeping wil continue regardless. The beeping can be silenced but only by turning the radio off.

Other times it's fine (no problems at all), but rarely. A full battery reset will cure it for 2 or 3 starts and then the problem returns.

Once the beeping starts it wont reset unless I stop the car leave it and it might stop next time I start it if I'm lucky.

What I have done so far to try and fix it:

Changed the hard drive and re-installed software - result same problems so not the hard drive
Updated the firmware to 8.31 (I think) - result no difference
I even went as far as taking out the hard drive plugging it into a laptop and checking it for errors, viruses, bad segments etc - result everything as it should be.
Checked the VIN number matches the car (which it does)

I've had a diagnostic man look at it and he reckons the BSI and the stereo are not talking to each other intermittently. He also mentioned a lot of these sets go wrong (2007+ year 407s), but couldn't tell me what the fix was

So, does anyone have any ideas? Or has anyone had this problem and cured it?

Worst case scenario, can it be downgraded to an older set? There are loads on ebay. They are not optically connected, so I would have to buy the radio and the screen as a pair. I'm aware the radio would need a different aerial as it would be non DAB.

Thanks in advance for any responses!
hallsa12345 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Peugeot Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT. The time now is 08:08 PM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.