Indicator problems urgent - Peugeot Forums
Peugeot Forums - Peueot - Citroen Community
Home :: Peugeot Forums :: Rules :: Articles :: About Us :: Partner Vendors :: Advertise


Go Back   Peugeot Forums > Peugeot Models > 407
PeugeotForums.com is the premier Peugeot All Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 09-09-11, 07:16 AM   #1
Inactive User
 
dreddfan's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Ireland
Posts: 103
Default Indicator problems urgent

My indicators have started playing up in the last few days so if anyone could help i'd really appreciate it.

If i indicate right i have to really push the stalk up hard (with the risk of flashing my full beams at oncoming cars) and it will function most times.
In order to turn it off I have to push the stalk down to indicate left briefly then return it to the centre position.
To indicate left it works ok but will fail to switch off unless I push it all the way up briefly.

Has anyone else had this problem? If so, what was the fix?
Am I looking at a new switch or a whole new stalk unit?
Also, what should I be looking up online as a replacement part? Is it a coms unit?
Would this be the right part?

http://cgi.ebay.ie/peugeot-207-307-3...#ht_682wt_1139

I want to get this sorted asap coz I really dont want to cause a pileup
__________________
Frustrated owner of a 2004 1.6Hdi 407

Last edited by dreddfan; 09-09-11 at 07:51 AM.
dreddfan is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 09-09-11, 09:23 AM   #2
Inactive User
 
Join Date: Mar 2011
Location: Kingsway, Quedgeley, Gloucestershire/Wolverhampton, Staffordshire
Posts: 405
Default

Quote:
Originally Posted by dreddfan View Post
My indicators have started playing up in the last few days so if anyone could help i'd really appreciate it.

If i indicate right i have to really push the stalk up hard (with the risk of flashing my full beams at oncoming cars) and it will function most times.
In order to turn it off I have to push the stalk down to indicate left briefly then return it to the centre position.
To indicate left it works ok but will fail to switch off unless I push it all the way up briefly.

Has anyone else had this problem? If so, what was the fix?
Am I looking at a new switch or a whole new stalk unit?
Also, what should I be looking up online as a replacement part? Is it a coms unit?
Would this be the right part?

http://cgi.ebay.ie/peugeot-207-307-3...#ht_682wt_1139

I want to get this sorted asap coz I really dont want to cause a pileup
We have this problem with our XSi Pug. To replace the switch I think you have to replace the whole unit behind the steering wheel, which is about 250 or summit. There is a cheap, and I mean cheap, way of adapting a semi fix. There's a thread somewhere with a link to a video on youtube of someone stuffing sponge into the gap around the indicator to give the stalk some resistance.
__________________
[COLOR="Gold"]307 1.6 Rapier Gold [/COLOR]:)
[COLOR="Blue"]307 2.0 XSI Blue[/COLOR] (Dead)
Mellkat86 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 09-09-11, 09:26 AM   #3
Inactive User
 
dreddfan's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Ireland
Posts: 103
Default

Thanks Mellkat, think I remember seeing that somewhere, might do that till I can get it sorted on wednsday.
If I start ringing scrappys is there any other model that has the same unit or is this a 407 specific part?
__________________
Frustrated owner of a 2004 1.6Hdi 407
dreddfan is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
 
Old 09-09-11, 10:08 AM   #4
Inactive User
 
dreddfan's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Ireland
Posts: 103
Default

I've found a scrappy that has a unit for 150 Euro off an 05 407 2L petrol, would this be ok??
__________________
Frustrated owner of a 2004 1.6Hdi 407
dreddfan is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 09-09-11, 10:22 AM   #5
Moderator
 
Gibbo's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: Southport
Posts: 11,620
Default

When I first started looking for 307s I spoke to a guy who said that there was a repair kit you could buy for 49 but I never got the details.
__________________
Planet Diags: Sefton - Merseyside
Gibbo is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 09-09-11, 01:14 PM   #6
Inactive User
 
dreddfan's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Ireland
Posts: 103
Default

Mellkat, I found the video but it is to fix the indicator switch overcorrecting on automatically cancelling the indicator signal when you've finished the turn.

Thanks for the suggestion though
__________________
Frustrated owner of a 2004 1.6Hdi 407
dreddfan is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 09-09-11, 07:35 PM   #7
Inactive User
 
Join Date: Mar 2011
Location: Kingsway, Quedgeley, Gloucestershire/Wolverhampton, Staffordshire
Posts: 405
Default

I think if you can get your hands on the unit, it needs to be sync to the car. One of the others will be able to give you the details.
__________________
[COLOR="Gold"]307 1.6 Rapier Gold [/COLOR]:)
[COLOR="Blue"]307 2.0 XSI Blue[/COLOR] (Dead)
Mellkat86 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 09-09-11, 08:23 PM   #8
Inactive User
 
dreddfan's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Ireland
Posts: 103
Default

Aaahhh crap, I was hoping that I'd get away without any of the 'plug into planet' crap! It's a switch on the end of a stick for gods sake!!!!!!
__________________
Frustrated owner of a 2004 1.6Hdi 407
dreddfan is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 09-09-11, 08:40 PM   #9
Senior Member
 
bettyswollocks's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Northern Ireland
Posts: 9,737
Default

No need to plug into Planet
bettyswollocks is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 13-09-11, 10:42 AM   #10
Inactive User
 
dreddfan's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Ireland
Posts: 103
Default

Thanks Betty, car off to the sparkys tomorrow.
If I change the com unit does it affect the ignition, security or stereo system in any way? There's only the standard imobliser on my car, no alarms etc.
Basically what I'm asking is this, Is it just a case of whip out the old unit and stick in a newer one? I have a unit from an 06 407 that the dealer has confirmed will be suitable.
__________________
Frustrated owner of a 2004 1.6Hdi 407
dreddfan is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Peugeot Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT. The time now is 11:00 PM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.