Front wash/wipe not working - Peugeot Forums
Peugeot Forums - Peueot - Citroen Community
Home :: Peugeot Forums :: Rules :: Articles :: About Us :: Partner Vendors :: Advertise


Go Back   Peugeot Forums > Peugeot Models > 407
PeugeotForums.com is the premier Peugeot All Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 01-02-16, 11:42 AM   #1
Inactive User
 
WiNgNuTz's Avatar
 
Join Date: Jan 2016
Location: Hastings, East Sussex
Posts: 33
Default Front wash/wipe not working

Hi,
I've recently picked up a 407sw, and ive found that the front wash/wipe function isn't working, not even slightly. Pull the stalk, and not a thing, wipers don't sweep, and I can't hear anything from the washer pump.

My first thought was maybe a fuse, but upon checking the manual to see which fuse to check, I realised both front and rear work on the same fuse, and the rear works as you'd expect.

So that leaves the stalk, but I also found that the stalks are all part of the comms unit (owned 306's up till now, which have individual stalks), so I wondered if there's any chance I could dismantle the comms unit to possibly cure the issue, or would I be better off just replacing it?

Thanks in advance for any advice!
WiNgNuTz is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 01-02-16, 12:13 PM   #2
Senior Member
 
trustme's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Location: bradford
Posts: 4,776
Default

it is the stalk, is it a comm 2003 or comm 2005
__________________
Great deals on car keys contact me 07599587119
trustme is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-02-16, 12:40 PM   #3
Inactive User
 
WiNgNuTz's Avatar
 
Join Date: Jan 2016
Location: Hastings, East Sussex
Posts: 33
Default

Not too sure, only had the car a couple of days, it's a 2006 plate, so I'd assume maybe comms 2005? How would I tell? It's a whole world away from the 306s that I'm used to!
WiNgNuTz is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
 
Old 01-02-16, 12:56 PM   #4
Senior Member
 
trustme's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Location: bradford
Posts: 4,776
Default

Quote:
Originally Posted by WiNgNuTz View Post
Not too sure, only had the car a couple of days, it's a 2006 plate, so I'd assume maybe comms 2005? How would I tell? It's a whole world away from the 306s that I'm used to!
take the panel off and have a look
__________________
Great deals on car keys contact me 07599587119
trustme is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-02-16, 02:36 PM   #5
Inactive User
 
WiNgNuTz's Avatar
 
Join Date: Jan 2016
Location: Hastings, East Sussex
Posts: 33
Default

Haha, fair play. Taken the panel off, and it seems my guess was wrong, it's a com2003.
WiNgNuTz is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-02-16, 02:39 PM   #6
Senior Member
 
trustme's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Location: bradford
Posts: 4,776
Default

Quote:
Originally Posted by WiNgNuTz View Post
Haha, fair play. Taken the panel off, and it seems my guess was wrong, it's a com2003.
is it delphi or valeo
__________________
Great deals on car keys contact me 07599587119
trustme is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-02-16, 02:51 PM   #7
Inactive User
 
WiNgNuTz's Avatar
 
Join Date: Jan 2016
Location: Hastings, East Sussex
Posts: 33
Default

Quote:
Originally Posted by trustme View Post
Quote:
Originally Posted by WiNgNuTz View Post
Haha, fair play. Taken the panel off, and it seems my guess was wrong, it's a com2003.
is it delphi or valeo
Valeo
WiNgNuTz is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-02-16, 03:06 PM   #8
Senior Member
 
trustme's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Location: bradford
Posts: 4,776
Default

Quote:
Originally Posted by WiNgNuTz View Post
Valeo
sorry i cant help you any further then
__________________
Great deals on car keys contact me 07599587119
trustme is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-02-16, 03:16 PM   #9
Inactive User
 
WiNgNuTz's Avatar
 
Join Date: Jan 2016
Location: Hastings, East Sussex
Posts: 33
Default

Quote:
Originally Posted by trustme View Post
Quote:
Originally Posted by WiNgNuTz View Post
Valeo
sorry i cant help you any further then
Awww.

Thanks anyway, at least I know what I've got now.
WiNgNuTz is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-02-16, 10:23 PM   #10
Inactive User
 
WiNgNuTz's Avatar
 
Join Date: Jan 2016
Location: Hastings, East Sussex
Posts: 33
Default

OK, here's one for you, the comm unit in my 407 has the number 96611304xt on it, when I put that into eBay, it comes back with a citroen c5 unit, would I be able to use a 96611305xt unit in its place, as they apparently relate back to the 407 instead of the c5? Still com2003 and valeo, just a slightly different model number.
WiNgNuTz is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Peugeot Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT. The time now is 06:54 PM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.