Engine service lamp but only when ignition off - Peugeot Forums
Peugeot Forums - Peueot - Citroen Community
Home :: Peugeot Forums :: Rules :: Articles :: About Us :: Partner Vendors :: Advertise


Go Back   Peugeot Forums > Peugeot Models > 407
PeugeotForums.com is the premier Peugeot All Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 23-10-11, 06:59 PM   #1
Inactive User
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 7
Default Engine service lamp but only when ignition off

Hi!

I have recently bought a used Peugeot 407 and I noticed that the engine service lamp is on when I turn the key to the IGN+ position (without starting the engine). When I actually start the engine, they service lamp goes off and I also have no issues whatsoever with the car. There are also no error messages on the display and the engine works smoothly.

I have attached the car to my PP2000 diagnostics system and when I run an ECU test, there are no stored error messages beside an error message that a sensor in the electric mirrors is not working correctly (which is weird anyway as the fold fine) - but the ECU for the engine has no stored errors.

Any idea what that might be - what is really weird is that the light stays on in IGN+ but goes off when started and that there is also no errors stored in the ECU. Is there maybe a different section in PP2000 for errors that cause the light to come up at IGN+ but not when the engine is running? Any other ideas? Or is it normal that the indicator is on at the IGN+ key position without the engine being started?

Thanks

Alex
lumix2day is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 23-10-11, 07:09 PM   #2
Inactive User
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 821
Default

Isnt that normal? I get that all the time, and i was figuring it probably means to remind me that my car has an engine I dont get any errors or faults on startign engine, the bulb goes off after a second or two.
battlestar is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 23-10-11, 07:11 PM   #3
Senior Member
 
bettyswollocks's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Northern Ireland
Posts: 9,737
Default

Mine doesn`t go out until maybe 1-2 seconds after starting, i take it you`re talking about engine management light MIL.
bettyswollocks is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
 
Old 23-10-11, 07:33 PM   #4
jmkent
Guest
 
Posts: n/a
Default

Quote:
Originally Posted by bettyswollocks View Post
Mine doesn`t go out until maybe 1-2 seconds after starting, i take it you`re talking about engine management light MIL.
Ditto

What does the actual service reminder look like though, and does this go off once starting.... never seen mine as had it serviced before it was due.
  Reply With Quote Quick reply to this message
Old 24-10-11, 09:25 AM   #5
Inactive User
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 7
Default

Hi!

That was basically my question - if that's normal Just wondered as all the other lights (SRSs etc.) all go off one by one when I turn the key to IGN+, the only one that stays on is the engine light, so I thought that there might be some sort of error message stored in the management system. But mine does the same as described by all of you - goes off after 1-2 seconds once the engine is started, so I just rest my case

Thanks for the help, gives me some assurance that nothing is wrong!

Alex
lumix2day is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Peugeot Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT. The time now is 10:44 AM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.