cooling blower problem 407 1.6 hdi - Peugeot Forums
Peugeot Forums - Peueot - Citroen Community
Home :: Peugeot Forums :: Rules :: Articles :: About Us :: Partner Vendors :: Advertise


Go Back   Peugeot Forums > Peugeot Models > 407
PeugeotForums.com is the premier Peugeot All Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 19-11-11, 05:38 PM   #1
Senior Member
 
sterion75's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: Atherton, Boston Lincs, or Akbuk, Turkey
Posts: 1,919
Default cooling blower problem 407 1.6 hdi

Hi,
as part of clearing depollution faults I need some info on cooling fan integrated into ecu, P0483 please. Autodata suggest its the engine cooling fan. Any ideas how to correct this fault would be welcome. I am guessing fuse, relay, or motor replacement. Does anybody know the fuse number and which out of the three fusebox's this would be in to get me started please, Jim



sterion75 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 19-11-11, 05:42 PM   #2
Inactive User
 
Join Date: Feb 2011
Location: PLYMOUTH,DEVON
Posts: 546
Default

change this relay
Attached Thumbnails
przelacznik.jpg  
__________________
C4 VTR+ TU5JP4
PP OWNER PLYMOUTH:nod:
magma1974 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 19-11-11, 06:53 PM   #3
Senior Member
 
sterion75's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: Atherton, Boston Lincs, or Akbuk, Turkey
Posts: 1,919
Question fan relay

many thanks for your reply, I will try that. Would you have any part numbers or location on the car(assuming it's the one attached to the radiator fan?)



sterion75 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
 
Old 19-11-11, 08:06 PM   #4
Inactive User
 
Join Date: Feb 2011
Location: PLYMOUTH,DEVON
Posts: 546
Default

near the fan
__________________
C4 VTR+ TU5JP4
PP OWNER PLYMOUTH:nod:
magma1974 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 21-11-11, 05:32 PM   #5
Senior Member
 
sterion75's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: Atherton, Boston Lincs, or Akbuk, Turkey
Posts: 1,919
Default

Hj Magma,
Many thanks for your help re the cooling fan relay. I have one ordered but cant get eyes on the faulty one. Is it inside the clipped shut box to the right of the fan as you stand in front of the car? If so is it normal to access it through the grill. The thought of taking the bumper off seems extreme.



sterion75 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 21-11-11, 05:35 PM   #6
Inactive User
 
Join Date: Feb 2011
Location: PLYMOUTH,DEVON
Posts: 546
Default

bumper off is 15 minut but you can take off lower cooler cover
__________________
C4 VTR+ TU5JP4
PP OWNER PLYMOUTH:nod:
magma1974 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 21-11-11, 05:43 PM   #7
Senior Member
 
sterion75's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: Atherton, Boston Lincs, or Akbuk, Turkey
Posts: 1,919
Default

Thanks Magma,
Will get on it tmoz. Bumper cant be too involved then, thats encouraging. Will try the other route first before setting on the bodywork. Thanks again.



sterion75 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 23-11-11, 07:24 PM   #8
Senior Member
 
sterion75's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: Atherton, Boston Lincs, or Akbuk, Turkey
Posts: 1,919
Default

Replaced the relay next to the fan unit

This was part 6555VL however it didnt look like the one in your photo and hasnt solved the issue (no 5 in this diagram http://autopartmaster.com/imgbank/ca...36&unit=12C05A)

Is there another relay or any ideas which fuse to look at as well?

Thanks




Last edited by sterion75; 23-11-11 at 07:27 PM.
sterion75 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 24-11-11, 08:54 AM   #9
Inactive User
 
Join Date: Feb 2011
Location: PLYMOUTH,DEVON
Posts: 546
Default

it is the same. must check wiring
__________________
C4 VTR+ TU5JP4
PP OWNER PLYMOUTH:nod:
magma1974 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 24-11-11, 09:17 AM   #10
Moderator
 
Gibbo's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: Southport
Posts: 11,621
Default

When my fan wasn't working it was the whole loom which needed replacing, as well as fan.
__________________
Planet Diags: Sefton - Merseyside
Gibbo is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Peugeot Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT. The time now is 09:33 AM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.