Anti pollution fault, engine stop - Peugeot Forums
Peugeot Forums - Peueot - Citroen Community
Home :: Peugeot Forums :: Rules :: Articles :: About Us :: Partner Vendors :: Advertise


Go Back   Peugeot Forums > Peugeot Models > 407
PeugeotForums.com is the premier Peugeot All Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 04-07-11, 01:52 PM   #1
Inactive User
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 1
Default Anti pollution fault, engine stop

407SW 2.0 HDI FAP
I have experienced this starting more than a year ago, now comes more frequently (several times a week).

Symphtome: the engine stops, anti pollution fault shows on the display and the radiator coolant fan goes on.

Beginning last week this now sometimes occurres at "ignition on" (anti pollution fault shows on the display and the radiator coolant fan goes on).

I have checked for trouble codes with XL-Scan, but there are no.
(When the problem are present I cannot connect to the OBD-interface).

To me the symphtome are not logic, there are no trouble codes, the system resets and works again after "ignition off/ ignition on", why I have hard to believe that it could be related to pressure/temperature readings from the DPF.

(but it's not possible to restart the engine if the car is moving why I always must stop at the hard shulder to restart the engine).

I think it could be the ECU or bad ground connection.

Anyone that has any hints/ideas?
klubbrik is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 04-07-11, 02:00 PM   #2
Inactive User
 
Join Date: Feb 2011
Location: PLYMOUTH,DEVON
Posts: 546
Default

Quote:
Originally Posted by klubbrik View Post
407SW 2.0 HDI FAP
I have experienced this starting more than a year ago, now comes more frequently (several times a week).

Symphtome: the engine stops, anti pollution fault shows on the display and the radiator coolant fan goes on.

Beginning last week this now sometimes occurres at "ignition on" (anti pollution fault shows on the display and the radiator coolant fan goes on).

I have checked for trouble codes with XL-Scan, but there are no.
(When the problem are present I cannot connect to the OBD-interface).

To me the symphtome are not logic, there are no trouble codes, the system resets and works again after "ignition off/ ignition on", why I have hard to believe that it could be related to pressure/temperature readings from the DPF.

(but it's not possible to restart the engine if the car is moving why I always must stop at the hard shulder to restart the engine).

I think it could be the ECU or bad ground connection.

Anyone that has any hints/ideas?
check water temp sensor
__________________
C4 VTR+ TU5JP4
PP OWNER PLYMOUTH:nod:
magma1974 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Peugeot Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT. The time now is 11:13 PM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.