Airbag(s) or pretensioner seat belt(s) faulty - Peugeot Forums
Peugeot Forums - Peueot - Citroen Community
Home :: Peugeot Forums :: Rules :: Articles :: About Us :: Partner Vendors :: Advertise


Go Back   Peugeot Forums > Peugeot Models > 407
PeugeotForums.com is the premier Peugeot All Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Like Tree1Likes
  • 1 Post By windy1603

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 08-09-19, 02:41 AM   #1
Member
 
Join Date: Sep 2015
Location: Serbia
Posts: 89
Default Airbag(s) or pretensioner seat belt(s) faulty

I know there is a thread about this already, but I can't seem to fix my problem with it, anyway, I had an accident with my car last year, my airbags didn't activate, but my seatbelt did pretension them self, after that I changed seatbelt's for both passenger and driver side, still seem's that the problem is not going away, went to electrician, and they cleared crash data on airbag ECU, but still, after putting ECU back in the car, fault still remained on the dash, and can't get cleared with pp2000, any idea what should be changed next, or checked ? Cables under seats are welded so they can't be a problem in this situation..
Dzony is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 08-09-19, 07:47 AM   #2
Senior Member
 
Join Date: Jul 2015
Posts: 734
Default

The replacement seatbelt parts you fitted, are you 100% sure they also haven't been fired?

What faults are being reported back when you scan the airbag system?
__________________
308 Allure 1.2 Puretech 130 hatch panoramic roof
Mr Lee is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 08-09-19, 09:05 AM   #3
Member
 
Join Date: Sep 2015
Location: Serbia
Posts: 89
Default

Quote:
Originally Posted by Mr Lee View Post
The replacement seatbelt parts you fitted, are you 100% sure they also haven't been fired?

What faults are being reported back when you scan the airbag system?
Yes I'm 100% sure, mine was blocked when they fired, and I opened them just to use them for first aid to drive for new ones, and there were clicking and going back really slow, the one I got is going back fast when I unbuckle the belt, I'll be checking it today again with pp2000, so I will write exactly code and fault name, also when i read measurements it sais that first row of airbag pretesioner is ignited .
Dzony is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
 
Old 11-09-19, 11:34 PM   #4
Member
 
Join Date: Sep 2015
Location: Serbia
Posts: 89
Default

Ok so, Airbag fault says: Triggering of the pretensioners, not characterized, Local, can't seem to find fault code.
Impact recorder is set to "1"
And the status of the pretensioners for both right and left is: Triggering carried out.
Don't know what to do, this fault is starting to drive me crazy :O
Dzony is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 12-09-19, 07:50 AM   #5
Moderator
 
windy1603's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Location: Hertfordshire
Posts: 5,420
Default

The crash data has not been erased correctly with that fault code

Sent from my SM-G965F using Tapatalk
Mr Lee likes this.
__________________
DS5 DSport 2.0 HDI 2012, 107 1.0 Urban 2006, 208 1.6 e-HDI Feline 2014, Suzuki RGV 250M 1989 (Money Pit)
windy1603 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 12-09-19, 08:44 AM   #6
Senior Member
 
Join Date: Oct 2012
Location: falkirk
Posts: 13,927
Default

I agree that is crash data just get another ecu from an uncrashed car
__________________
assume nothing check everything twice !!
reliable406 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 13-09-19, 02:00 AM   #7
Member
 
Join Date: Sep 2015
Location: Serbia
Posts: 89
Default

Thanks guys, went to the scrapyard and took another airbag ECU, had to re-configure it because i did not have rear door airbags, for a moment, when I saw airbag pretensioner faulty on screen I think my heart stopped for a moment , but it as just a fault for rear airbag's since i don't have them in my car.
Finally, i can drive normally without any fault going beep every time i turn on baby car :P
Dzony is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Peugeot Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT. The time now is 03:13 AM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.