407 outside temperature sensor - Peugeot Forums
Peugeot Forums - Peueot - Citroen Community
Home :: Peugeot Forums :: Rules :: Articles :: About Us :: Partner Vendors :: Advertise


Go Back   Peugeot Forums > Peugeot Models > 407
PeugeotForums.com is the premier Peugeot All Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Like Tree3Likes

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 30-01-12, 04:05 PM   #1
Inactive User
 
Join Date: Jan 2012
Location: west lothian
Posts: 11
Default 407 outside temperature sensor

Hi, i think my outside temperature sensor doesnt work as im getting no reading on my display,so if anyone can tell me where it is and how to remove/replace it,it would be appreciated.just recently bought the car and it seems fine except for one or two little niggles etc bootlid "o" button and telephone sim card,other than that all seems ok at the moment. so any help will be welcome....thanks in advance
auldyin is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 30-01-12, 06:27 PM   #2
jmkent
Guest
 
Posts: n/a
Default

The sensor is in the driver's door mirror - a little black plastic dome sticking out the bottom of the mirror casing
sterion75 likes this.
  Reply With Quote Quick reply to this message
Old 30-01-12, 07:29 PM   #3
Senior Member
 
sterion75's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: Atherton, Boston Lincs, or Akbuk, Turkey
Posts: 1,919
Default

Boot o button easy fix. my one just needed re bending and is fine now. look it up in search box its well documented.

PS Nice tip jm I always wondered where it lived.




Last edited by sterion75; 30-01-12 at 07:37 PM. Reason: ps
sterion75 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
 
Old 30-01-12, 07:35 PM   #4
Senior Member
 
sterion75's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: Atherton, Boston Lincs, or Akbuk, Turkey
Posts: 1,919
Default

The boot button problem will be broken wires as they enter or leave the rubber gaitor from the boot, or the button itself needing some diy adjustment. Good luck auldyin



sterion75 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 30-01-12, 07:50 PM   #5
Inactive User
 
Join Date: Jan 2012
Location: west lothian
Posts: 11
Default

thanks for the replys guys,jm i take it i can remove the rear of the mirror cover and gain access to the sensor from there,i assume because there is no reading on my display that the sensor is at fault or is there possibly another cause or is it a common fault.....sterion bent the back of the button about a little bit and now it works perfect...
auldyin is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 30-01-12, 09:11 PM   #6
Senior Member
 
sterion75's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: Atherton, Boston Lincs, or Akbuk, Turkey
Posts: 1,919
Default

auldyin, get some boot card plastic fixing clips because you will break several removing it to get to the switch.
Wow nearly forgot is boot locking enabled, i believe its in the mfd ecu entered directly, not with planet.




Last edited by sterion75; 30-01-12 at 09:21 PM.
sterion75 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 31-01-12, 08:19 AM   #7
Inactive User
 
Join Date: Jan 2012
Location: west lothian
Posts: 11
Default

Cheers sterion,i did break a couple of clips but just bent the switch and twisted it a little and now it works perfect,so just need to buy a couple of new clips then try the temp sensor hopefully i dont break anything on the wing mirror.
sterion75 likes this.
auldyin is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 31-01-12, 11:38 AM   #8
Inactive User
 
Join Date: Feb 2011
Location: PLYMOUTH,DEVON
Posts: 546
Default

hi temperature showing like that -- or nothing?
__________________
C4 VTR+ TU5JP4
PP OWNER PLYMOUTH:nod:
magma1974 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 31-01-12, 11:41 AM   #9
Inactive User
 
Join Date: Jan 2012
Location: west lothian
Posts: 11
Default

Magma, im getting no reading on the display it just show _ _c or something like that... thanks
auldyin is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 31-01-12, 03:15 PM   #10
Moderator
 
trem1's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: south shields,tyneside
Posts: 4,997
Default

this might help

__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

2004 Iron Grey 136bhp 2.0 hdi SE .........Written off
2006 Icelandic Grey 136bhp 2.0HDI SE......Written off
2006 Silver 136bhp 2.0hdi SE......Current car
Join us on FB "Peugeot 407 uk"
trem1 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Peugeot Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT. The time now is 04:32 AM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.