2006 - Peugeot 407 AUTOMATIC - Car cutoff 3 times - Peugeot Forums
Peugeot Forums - Peueot - Citroen Community
Home :: Peugeot Forums :: Rules :: Articles :: About Us :: Partner Vendors :: Advertise


Go Back   Peugeot Forums > Peugeot Models > 407
PeugeotForums.com is the premier Peugeot All Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 07-06-18, 06:54 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: Jun 2018
Posts: 1
Default 2006 - Peugeot 407 AUTOMATIC - Car cutoff 3 times

I got a Peugeot 407 (AUTOMATIC TRANSMISSION), and it has cutoff/stalled 3 times and I am trying to figure out what's wrong.

First time engine cutoff/stall:

After applying the brakes and coming to a stop to let another car pass, and then releasing the brake, the car cutoff/stalled (I had driven about 8 miles). Turning the key (to turn the engine back on) caused the car to judder but the ignition wouldn't turn on, the car would judder as long as the key was turned, but it wouldn't ignite. After two or three attempts. We gave up. After waiting 3 mins and trying again it ignited normally. (There is NO judder while driving). Then drove about 3 miles and parked. After 4 hours I drove back home, it was a 12 mile journey and it was fine.

Second related incident?

Went to the car in the morning tried to turn the key, and it wouldn't start. Turning the key wouldn't ignite the engine (unsure if it juddered as I turned the key). After two or three attempts. We gave up waited 3 mins and then it ignited normally. (There is NO judder while driving). Then drove 3 miles. Parked and then after 9 hours roughly drove another 3 miles home.

Third time engine cutoff/stall:

Like the first time, after driving 1 mile and then it stalled/cutoff after stopping and then trying to move off. Turning the key caused the car to judder but the ignition wouldn't turn on, the car would judder as long as the key was turned, but it wouldn't ignite. After two or three attempts. We gave up waited 3 mins and then it ignited normally. (There is NO judder while driving). I parked the car, after 45 mins I drove it home, about 2-3 miles and it was fine.

What I have had from the diagnostics:

1) Glow relay supply voltage too low

2) Crankshaft position sensor open circuit
Mark/ is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 07-06-18, 07:00 PM   #2
Senior Member
 
Join Date: Sep 2016
Location: New Zealand
Posts: 1,134
Default

Quote:
Originally Posted by Mark/ View Post
2) Crankshaft position sensor open circuit
Seems you have your answer here
WillNZ is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Peugeot Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT. The time now is 03:44 AM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.