2.2 Petrol won't start - Peugeot Forums
Peugeot Forums - Peueot - Citroen Community
Home :: Peugeot Forums :: Rules :: Articles :: About Us :: Partner Vendors :: Advertise


Go Back   Peugeot Forums > Peugeot Models > 407
PeugeotForums.com is the premier Peugeot All Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 10-06-19, 10:54 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: Oct 2018
Posts: 16
Default 2.2 Petrol won't start

My Daughter drove off with the Handbrake engaged in our 2004 2.2 Petrol. This caused the Dash Display to beep and flash. A few minutes later we got the Engine Warning Light on and De-Polution Faulty message. After a 10 minute stop this cleared and it ran fine. The next day I reversed out of my garage and then after moving forwards 2 or 3 metres the engine stopped. It will crank but not fire.
Using Diagbox I get these codes.

BSM has F99C Fuel Pump Command/Control Circuit

Engine MM6LP has 12 codes,
P0445 Canister Purge Electrovalve
P0261, 264, 267, 270 Injector No1-4 Control
P0076 Variable Timing Electrovalve
P0135 Upstream Oxygen Sensor Heating Control
P0141 Downstream Oxygen Sensor Heating Control
P0351, 352, 353, 354 Ignition Coil Control.

Thanks in advance for solving this.
rookie65 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 11-06-19, 08:01 AM   #2
Senior Member
 
Join Date: Jul 2014
Location: Jersey CI
Posts: 2,279
Default

Suggest you clear the codes and try again. Se which codes return.

If you want a guess, try the coil pack.
IanML is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 11-06-19, 08:25 AM   #3
Senior Member
 
Join Date: Oct 2012
Location: falkirk
Posts: 13,619
Default

Beep test first have you done ANYTHING to the key.

After that check the timing belt does it turn over very fast ?
__________________
assume nothing check everything twice !!
reliable406 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
 
Old 11-06-19, 08:55 AM   #4
Junior Member
 
Join Date: Oct 2018
Posts: 16
Default

I cleared all codes but on a rescan they came back immediately. Should I have tried to start the engine after clearing codes?
I did program a new key, along with 2 existing ones a week ago. How do I do a beep test?
Will check timing belt as well.
Thanks
rookie65 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 12-06-19, 04:55 AM   #5
Junior Member
 
Join Date: Oct 2018
Posts: 16
Default

I tested 2 keys today, put them in and cranked the engine, tuned off and opened the drivers door with them still in the barrel, got the warning sound. Does this mean the immobiliser recognises them and will allow starting?

I also removed the upper timing cover and the belt is okay and timing marks I made when replacing it 6 months ago still line up.

Engine has plenty of compression,

Is it possible to test the coil pack?

Thanks
rookie65 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 12-06-19, 07:36 AM   #6
Senior Member
 
Join Date: Jul 2014
Location: Jersey CI
Posts: 2,279
Default

Quote:
Originally Posted by rookie65 View Post
I tested 2 keys today, put them in and cranked the engine, tuned off and opened the drivers door with them still in the barrel, got the warning sound. Does this mean the immobiliser recognises them and will allow starting?
Yes

Quote:
Is it possible to test the coil pack?
Never done it, but I should think something like this would work
IanML is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 12-06-19, 09:52 AM   #7
Junior Member
 
Join Date: Oct 2018
Posts: 16
Default

This is something I will check as well
https://www.peugeotforums.com/forums/...s-coils-20280/
rookie65 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 14-06-19, 10:17 AM   #8
Junior Member
 
Join Date: Oct 2018
Posts: 16
Default

Same as in the above link, I have no 12 volt supply on fuse 10. Does anyone know of a source of new fuse boxes? Or are 2nd hand ones on eBay my only choice?
rookie65 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 17-06-19, 06:57 AM   #9
Junior Member
 
Join Date: Oct 2018
Posts: 16
Default Update - Fixed

I found this

https://www.aussiefrogs.com/forum/pe...dnt-start.html

Seemed to be the same problem so followed the steps shown in the pictures.
Car fired 1st try and after clearing Error Codes using Diagbox everything is back to normal.
Thanks to everyone that helped.
rookie65 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Peugeot Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT. The time now is 10:19 PM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.