Now cant engage 1. and 2 gear 406 2.0 Petrol 132 hp - Peugeot Forums
Peugeot Forums - Peueot - Citroen Community
Home :: Peugeot Forums :: Rules :: Articles :: About Us :: Partner Vendors :: Advertise


Go Back   Peugeot Forums > Peugeot Models > 406
PeugeotForums.com is the premier Peugeot All Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 19-11-18, 06:26 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: May 2014
Posts: 13
Default Now cant engage 1. and 2 gear 406 2.0 Petrol 132 hp

Hello, here I go again.

Thought I would have time to check out the tip I got regarding fault codes P0342, P0351 and P0352. After cylinder top repair.

Did have a look didn't cure this problem, went for a long drive, as before din't any performance problems with engine.

After a stop I set off again - in 3. gear.

Without any warning suddenly 1, and 2, gear couldn't be engaged. I tried pull the gear lever as far to the left as possible and then forward or back to engage 1. or 2. gear. I get 3. and 4. gear. I can also shift to 5. gear and Reverse.

Anybody experienced this or got any tips on how to fix ?

Best regards
uiii is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 19-11-18, 06:35 PM   #2
Senior Member
 
Join Date: Oct 2012
Location: falkirk
Posts: 14,026
Default

Check the linkage on the gearbox something will be restricting its movement or something is loose.
__________________
assume nothing check everything twice !!
reliable406 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 20-11-18, 07:01 PM   #3
Junior Member
 
Join Date: May 2014
Posts: 13
Default Thanks for tip, exactly what happened

Hi.

Minus -6 degrees Celcius this evening. Just perfect for outdoor car repairs

Can I upload pictures here ? Never mind. Found the lock washer at the end of the gear linkage cable mantle at the gearbox end had wiggled loose. Result was the cable out of the bracket at the gear box. This made shift to 1. and 2. gear impossible.

Pulled off the lock washer from the cable end, put the cable mantle end back in the bracket and pushed the lock washer back in the slit in the cable mantle end.

Now all gear shifts works fine. Thank for tip.

So - back to Fault codes. I think I will go get replacement camshaft position sensor an the coil package. This Friday is Black, so I get 30% discount. I reckon that amounts to something like GBP 120.

Living expenses in Norway are high ! Have a good evening.

Best regards
Marius
uiii is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Peugeot Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT. The time now is 04:43 AM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.