Occasional loss of audio - Peugeot Forums
Peugeot Forums - Peueot - Citroen Community
Home :: Peugeot Forums :: Rules :: Articles :: About Us :: Partner Vendors :: Advertise


Go Back   Peugeot Forums > Peugeot Models > 308 > 308 (2014+)
PeugeotForums.com is the premier Peugeot All Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 29-04-18, 12:12 PM   #1
Junior Member
 
Shorty's Avatar
 
Join Date: Dec 2017
Posts: 20
Default Occasional loss of audio

Anybody else experienced total loss of audio from time to time?
Does not happen every day but obviously this means no entertainment system, phone, sensors or sat nav. Stopping and restarting seems to have no effect until by magic next morning on start up the sounds back.
Is there a reset procedure I'm missing?
Also everything is showing as working on the screen, I.e radio station showing plus phone and sat nav operating as usual just minus the all important sound.
Shorty is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 29-04-18, 06:31 PM   #2
Senior Member
 
Join Date: Feb 2006
Location: Surrey
Posts: 2,168
Default

Never had that.

The only resets are the "restore factory settings" and a hard reset, as in disconnecting the battery for a few minutes. But follow the right proceedure if you try that.
__________________
Brian,
2015 308 SW II Allure 1.6 Blue HDi 120.
Brilec is online now   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 30-04-18, 11:03 AM   #3
Junior Member
 
Join Date: Oct 2016
Posts: 26
Default

hello shorty,

Yea i had that happen to me about a week ago it lasted a good 4 or 5 days before it came back on. typicaly came back on the day before i had it booked in too get it looked at. I tryed the factory reset but that didnt make any difference.
Chris26 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
 
Old 30-04-18, 11:07 AM   #4
Junior Member
 
Join Date: Oct 2016
Posts: 26
Default

The dealer said if it does it again take a video of it and then they have proof to show peugeot. stumped as to what caused it. acted very much like a firmware issue/glitch as you say everything was working but no sound on everything.
Chris26 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 30-04-18, 09:23 PM   #5
Junior Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 25
Default

Ive had what sounds like something similar with my 208, first time it happened I was concerned as I thought Id lost power but it was just the entertainment system. Taking a video of it is a good idea but I'm never in a position to record it as its only happened when I'm on my own.
DCFC79 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 04-05-18, 09:02 PM   #6
Junior Member
 
Join Date: May 2018
Posts: 2
Default

Any one managed to get it fixed yet? My cars been back three times and still faulty.
Cmsnowy is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 06-05-18, 09:30 AM   #7
Junior Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 25
Default

Quote:
Originally Posted by Cmsnowy View Post
Any one managed to get it fixed yet? My cars been back three times and still faulty.
Does it happen at random times ?
DCFC79 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 15-05-18, 07:33 AM   #8
Member
 
Meerkat's Avatar
 
Join Date: Aug 2017
Posts: 87
Default

There is a TSB for the 3008 regrading this problem, its a firmware issue and has to be done at the dealer i believe.

I have both a 308 GT 180 and 3008 GT Line and only my 308 experiences it occasionally, it affects all sound such as the engine tone from dynamic mode and reversing sounds.

I keep meaning to book the 308 in to get it looked at, someone on the 3008 part of the forum provided a video sent to Peugeot France and the next day a TSB was issued.

Again, i know its as known problem and there is definitely a cure, but im not sure if its just for the 3008?
Meerkat is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 17-05-18, 11:29 PM   #9
Junior Member
 
Join Date: May 2018
Posts: 27
Default

My dab isn't great. I swapped out the Ariel for a replacement and that helped alot.
t900ajb is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 27-06-18, 10:42 AM   #10
Junior Member
 
Join Date: May 2018
Posts: 2
Default

Quote:
Originally Posted by DCFC79 View Post
Does it happen at random times ?
Yes it does but only on startup
Cmsnowy is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Peugeot Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT. The time now is 11:40 PM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.