Telecoding parking assist etc. - Peugeot Forums
Peugeot Forums - Peueot - Citroen Community
Home :: Peugeot Forums :: Rules :: Articles :: About Us :: Partner Vendors :: Advertise


Go Back   Peugeot Forums > Peugeot Models > 308 > 308 (2007-2014)
PeugeotForums.com is the premier Peugeot All Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 23-04-18, 07:01 AM   #1
Junior Member
 
Join Date: Apr 2018
Location: Netherlands
Posts: 8
Default Telecoding parking assist etc.

Hey,

My 308 got the original parking assist sensors, but apparently they turned it of when they installed the towbar.

I found the option to activate it (sensors rear, parking assist in menu) in pp2000, but when clicking F5 to telecode, i'm getting: "update failed".


Diagbox and pp2000 was freshly installed on a clean Win XP installation. And i updated to Diagbox V7.55.

What do i need to get the telecoding right?
Somewhere on the internet i read, that i will need an internet connection to telecode?
Davjuh1504 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 23-04-18, 02:57 PM   #2
Junior Member
 
AndreiPuia's Avatar
 
Join Date: Mar 2018
Location: Dunstable
Posts: 22
Default

Try with the engine turned off , and if not working try with engine on.
AndreiPuia is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 24-04-18, 08:22 AM   #3
Junior Member
 
Join Date: Apr 2018
Location: Netherlands
Posts: 8
Default

Quote:
Originally Posted by AndreiPuia View Post
Try with the engine turned off , and if not working try with engine on.
Okay that worked, turned on the options.

When checking car with diagbox it is telling me it's having a communication error with the parking assist.

And with the car turned on, and putting it in reverse, i'm getting a message on my screen in front of me: P with some sort of triangle and a stripe trough it.
Davjuh1504 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
 
Old 24-04-18, 08:27 AM   #4
Junior Member
 
AndreiPuia's Avatar
 
Join Date: Mar 2018
Location: Dunstable
Posts: 22
Default

Unfortunately i don't have the parking sensors.
But as i see , it might be a problem with the parking sensors unit. Maybe when they mounted the tow bar they disconected the sensor unit. Check all cables from the sensor to the unit , and also check the unit itself. If you have a multimeter check for voltage in the sensors unit wiring loom. Maybe they broke or cut some wires that feed 12v to the unit.
AndreiPuia is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 24-04-18, 08:24 PM   #5
Senior Member
 
Join Date: Feb 2006
Location: Surrey
Posts: 2,116
Default

If you still have the tow bar, you might regret getting the sensors working again. Though my later 308 SW has a swan neck tow hitch and I have no problems with the sensors.
__________________
Brian,
2015 308 SW II Allure 1.6 Blue HDi 120.
Brilec is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 25-04-18, 11:29 AM   #6
Junior Member
 
Join Date: Apr 2018
Location: Netherlands
Posts: 8
Default

Quote:
Originally Posted by Brilec View Post
If you still have the tow bar, you might regret getting the sensors working again. Though my later 308 SW has a swan neck tow hitch and I have no problems with the sensors.
Why would i regret it? The hook isn't attached and i don't really need the towbar.


And i tried to get to the sensors, but... the towbar is in front of it.

Is it possible to get that black plastic of the bumper? *see picture*
Attached Thumbnails
whatsapp-image-2018-04-25-13.27.45.jpg  
Davjuh1504 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Peugeot Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT. The time now is 01:11 AM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.