Esp /ASR fault, showing ESP 81 as a fault code - Peugeot Forums
Peugeot Forums - Peueot - Citroen Community
Home :: Peugeot Forums :: Rules :: Articles :: About Us :: Partner Vendors :: Advertise


Go Back   Peugeot Forums > Peugeot Models > 308 > 308 (2007-2014)
PeugeotForums.com is the premier Peugeot All Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 11-01-18, 09:18 AM   #1
Junior Member
 
Join Date: Jan 2018
Posts: 3
Default Esp /ASR fault, showing ESP 81 as a fault code

I have a 63 plate 1.6 hdi Allure, 20000 miles owned from new, esp/asr light came on slowing down in the village I live, the car went into limp mode, now showing an ecu fault on injector 3 broken wire, and an abs fault showing esp 81, possibly the Ecu fault is the vehicle going into limp mode, the faults can be cleared but the limp mode engages again when started. All lights on the car work and no other issues have previously occurred. Nearest regards to me is 50 miles away. I assume an abs sensor is the issue but have no way of identifying it. Any help or suggestions appreciated.
Davesafety is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 11-01-18, 08:32 PM   #2
Junior Member
 
Join Date: Jan 2018
Posts: 3
Default Update 1

This afternoon, the esp 81 fault code expands to C1391, I have taken a few bits off and after further examination it is apparent the the 3rd injector isn't working, swaped it with another injector to test and it definently doesn't work, I have ordered another one which I will get Monday, so I will be able to test the solution, but also will be able to see if the ESP/ASR fault clears. I will update further Monday.

Today I have learnt 2 things, because the diagnostic equipment highted two faults I dismissed the obvious and concluded the cause was either the Ecu or Abs rather than expoloring the injector fault first.
Davesafety is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 17-01-18, 09:23 PM   #3
Junior Member
 
Join Date: Jan 2018
Posts: 3
Default Now fixed

New injector in, no longer any faults showing, car runs all works well
Davesafety is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Peugeot Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT. The time now is 04:31 AM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.