308sw 1.6vti HELP!!! depollution engine cutting out - Peugeot Forums
Peugeot Forums - Peueot - Citroen Community
Home :: Peugeot Forums :: Rules :: Articles :: About Us :: Partner Vendors :: Advertise


Go Back   Peugeot Forums > Peugeot Models > 308 > 308 (2007-2014)
PeugeotForums.com is the premier Peugeot All Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 21-11-18, 10:33 AM   #1
Junior Member
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 2
Default 308sw 1.6vti HELP!!! depollution engine cutting out

Hi guys, long(ish) time Peugeot owner , new to the forum

Massive headache with my peugeot 308sw 1.6 vti

Depollution fault came up just over a week ago, sluggish engine, fan instantly kicking in and staying on after turning engine off, engine stalling when coming to a stop and lumpy/erratic idel with a lot of juddering

Got it to a mechanic who said head gasket needed done (it was using/loosing water)

So, 500 lighter and i still have the same issues

to summarise
# lack of power
# does go above 3k but wont rev freely above 3k and also make quite a intake noise around 2800rpm (louder than normal)
# depollution fault showing
# engine stopping when coming to a stop
# fan coming on straight away and remaining on when turned off

I've had a look on the PP map and the only person near to me (Newcastle upon tyne) hasn't been active since 2017

Any idea guys or does it need to be scanned correctly to diagnose/

thanks
Lee
wilson78 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 22-11-18, 04:34 PM   #2
Junior Member
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 4
Default

Very similar symptoms to mine. I have had mine read and the fault was p1340 which is camshaft position sensor. Have changed it in mine but fault still occurring
Shaz73 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 28-11-18, 10:17 AM   #3
Senior Member
 
Join Date: Dec 2015
Posts: 107
Default

You really need to read the codes to find the problem.

depollution fault is a generic term used and could mean anything. More than likely a sensor fault.

I am based in York, so if you wanted to go christmas shopping in York, then I am more than happy to read the code for you.
nariman1977 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
 
Old 12-12-18, 08:45 AM   #4
Junior Member
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 13
Default

P1340 can also be "Combustion misfiring on cylinder 4 fault"

Try running the engine and disconnecting then reconnecting each ignition coil.

The engine should run rougher with any coils disconnected, if disconnecting any coil doesn't cause a change then the cylinder is misfiring and probably an igniton coil.

Had this happen 3 times now on a 2010 308 VTi am expecting to have the fault re-occur and to replace the 4th coil sometime in the next 12 months.
r123456789b is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Peugeot Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT. The time now is 04:08 PM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.