Weird alarm problem with peugeot 307 2001 - Peugeot Forums
Peugeot Forums - Peueot - Citroen Community
Home :: Peugeot Forums :: Rules :: Articles :: About Us :: Partner Vendors :: Advertise


Go Back   Peugeot Forums > Peugeot Models > 307
PeugeotForums.com is the premier Peugeot All Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 22-06-19, 10:31 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: Jun 2019
Posts: 1
Default Weird alarm problem with peugeot 307 2001

So about a year ago, the remote locking started to play up and would work about half the time. I figured that the battery might be going bad, but it didn't show up anything in the car about it. So, after a while the remote stopped working completely, but I kept locking and unlocking manually and the central locking worked fine.
A few months go by and I read somewhere that keyfob batteries don't go bad that often and maybe my key is just out of sync with the car. The post said something about reprogramming the key and I followed the steps. I went in the car, turned the key in the Accessories position, held the button for 10-15 seconds and I heard a beep. I turned the key back to OFF and left the car. The remote still didn't work so I figured this time itt's the battery for sure.
2 months later I buy a battery and replace it. Remote locking and unlocking starts working again, and if I hold the lock button all the windows come up, as they should.
BUT, lets say I lock the car with the remote(I know that the remote arms the alarm and if I unlock manually from the door the alarm will go off, so I'm not doing that). About 60% of the time, when i unlock it with the remote, the car honks and the turn indicators start flashing really fast. As soon as I open any door, the alarm goes off. It stops by its own after about 30 seconds if i close the door that I opened, or if i switch the ignition to START. Manually locking and unlocking the car from the door lock works with no problems. I tried the reprogramming steps again, but this time I didn't hear the beep, and the problem still persists. I tired the reprogramming procedure with the key on START position too. Did anyone ever had this kind of problem and what could it be?
kasa is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Peugeot Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT. The time now is 04:53 AM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.