Not running properly since oil change.. - Peugeot Forums
Peugeot Forums - Peueot - Citroen Community
Home :: Peugeot Forums :: Rules :: Articles :: About Us :: Partner Vendors :: Advertise


Go Back   Peugeot Forums > Peugeot Models > 307
PeugeotForums.com is the premier Peugeot All Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Like Tree4Likes

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 29-09-18, 05:42 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: Sep 2018
Posts: 12
Default Not running properly since oil change..

Hello I am new here so take it easy .

**(DPF DELETED and EGR DELETED)** 1.6 HDi 110 2004

Im having an issue at the moment, the car was running fine before I done a service which was just oil and filter. I started her up and was smoking a little near the turbo. So I checked the turbo took the piping off and seen oil in the turbo and the intercooler was oily must of been going on for a while.. (Intercooler Now Cleaned). The impellers were fine no play so I assumed the seal had gone or something. New turbo fitted still doing the same however no oil no longer coming out of the impeller so all good. She cranks over and idles fine however when accelerator pressed it revs up slow and smokes Alot from the exhaust (Blue, White, Black) you name it. Im starting too assume oil is getting into somewhere it shouldn't be.

Any lovely advice would be appreciated.

Last edited by nay307sw; 29-09-18 at 05:44 PM.
nay307sw is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 29-09-18, 06:30 PM   #2
Senior Member
 
Join Date: Sep 2016
Location: Stoke on Trent
Posts: 1,796
Default

When you say new turbo is it new or used new?
madbadandold is online now   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 29-09-18, 06:38 PM   #3
Junior Member
 
Join Date: Sep 2018
Posts: 12
Default

Yea mate brand new
nay307sw is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
 
Old 29-09-18, 06:54 PM   #4
Moderator
 
noddy-hol's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Location: huntingdon.ish
Posts: 2,141
Default

Hi...have you done an oil change on this car before?
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


2007.. 407swgt...2018..3008 1.6 thp gt line auto...owned most models since 1985...phew..
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
noddy-hol is online now   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 29-09-18, 07:20 PM   #5
Senior Member
 
Join Date: Sep 2016
Location: Stoke on Trent
Posts: 1,796
Default

Did you overoil the engine at all? How much did you put in?
madbadandold is online now   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 29-09-18, 07:31 PM   #6
Junior Member
 
Join Date: Sep 2018
Posts: 12
Default

Yea previously done oil changes before as normal, the oil level is just over half way not max.
nay307sw is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 30-09-18, 08:56 AM   #7
Senior Member
 
Join Date: Sep 2016
Location: Stoke on Trent
Posts: 1,796
Default

Needs to be on the full mark. That is what it is for as that is the amount the engine is designed to run with. How is the air filter?
madbadandold is online now   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 30-09-18, 08:59 AM   #8
Junior Member
 
Join Date: Sep 2018
Posts: 12
Default

No signs of oil in the air filter I’m going too do some live readings and hopefully post them up here.
nay307sw is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 30-09-18, 09:02 AM   #9
Senior Member
 
Join Date: Oct 2012
Location: falkirk
Posts: 14,043
Default

You changed a turbo for oil in the intake there was nothing wrong with the old turbo !!!

The oil in the intake comes from the rocker cover breather as for whats wrong now i have no idea as your description is hard to understand but whatever WAS wrong it was not the turbo more likely you dislodged something during your work that simply needed refitting

Sensor/pipe whatever all you have done now is add more possible reasons for your issue.
__________________
assume nothing check everything twice !!
reliable406 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 30-09-18, 09:06 AM   #10
Junior Member
 
Join Date: Sep 2018
Posts: 12
Default

I have no idea what I could of dislodged by doing an oil and filter change.. is there a possibility of it running too the PCV Valve somehow?
nay307sw is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Peugeot Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT. The time now is 10:57 AM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.