Peugeot 207 every light know to man is on battery light also on and power stearing go - Peugeot Forums
Peugeot Forums - Peueot - Citroen Community
Home :: Peugeot Forums :: Rules :: Articles :: About Us :: Partner Vendors :: Advertise


Go Back   Peugeot Forums > Peugeot Models > 207
PeugeotForums.com is the premier Peugeot All Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 13-03-18, 03:33 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: Mar 2018
Posts: 20
Default Peugeot 207 every light know to man is on battery light also on and power stearing go

Hello all, my peugeot 207 had a few warning lights come on at first, abs faulty anti pollution faulty and braking stop light, have taken it to garage and found abs sensor drivers side faulty. Same problems still there unfortunatly, then few days later power steering became stiff also speedomitor doesnt work (abs related i know) iv checked the main fault on the 207 detatched all connectors to circuit board under hood and all looking fine at last but not least yesterday battery light flashing which resulted in no indicators blowers inside car and no power stearing, replaced with brand new battery and all faults still exist still but everytime i turn ignition on car is in “economy mode” so have to detatch batter lead and reconnect so can turn ignition on without being in “economy mode” only thing blowers still not working, can all these problems surely be 1 thing ?!?! Help me please
Troopa84 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 14-03-18, 11:54 AM   #2
Senior Member
 
Join Date: Apr 2014
Location: west midlands
Posts: 807
Default

many problems, try a bsi reset first but problem could be anywhere, a faulty abs ecu, fusebox or bsi.
in the old days we had cheap scrapyards we could use for diagnostics
stripe88 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 14-03-18, 01:36 PM   #3
Moderator
 
Gibbo's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: Southport
Posts: 11,672
Default

Search this forum for the water ingress issue.
__________________
Planet Diags: Sefton - Merseyside
Gibbo is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
 
Old 07-04-18, 09:08 PM   #4
Junior Member
 
Join Date: Oct 2016
Location: guildford
Posts: 22
Default

You had any joy i ve got the same problem
john h is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 09-06-18, 07:48 PM   #5
Junior Member
 
Join Date: Jul 2017
Location: Chesterfield
Posts: 11
Default

I have similar problems,, been going over the wiring for days !!! My blower, as indeed most other things wont work if it's in eco mode, Mine also wont connect to BSI if it's in eco mode ( via diagbox) Bloody eco mode is a right pain...
But my side lights work lovely when they are switched off !!! and it's in eco mode !!!! Pug 207 1.4 hdi ..
Bozer is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 09-06-18, 09:20 PM   #6
Moderator
 
windy1603's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Location: Hertfordshire
Posts: 5,585
Default

Eco mode will not stop comms with BSI or any other critial system if the electrics are OK.

Water in fusebox, faulty battery or alternator , bad earth or similar wiring fault (i have even seen a faulty Ign switch cause similar issues) will be the root cause
__________________
DS5 & DS4 DSport 2.0 HDI 2012, 107 1.0 Urban 2006, 208 1.6 e-HDI Feline 2014, Suzuki RGV 250M 1989 (Money Pit)
windy1603 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 10-06-18, 03:17 AM   #7
Senior Member
 
Join Date: Sep 2016
Location: New Zealand
Posts: 1,134
Default

As above, eco mode will NOT stop diagnostics connecting to all the system. If there is no connection to any of the components, it will be due to a wiring issue.

The other thing is that you have to be VERY particular when disconnecting the battery. You MUST NOT just disconnect it, you MUST allow the BSI to go to sleep or you risk corrupting the system. See THIS GUIDE
WillNZ is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 11-06-18, 06:03 PM   #8
Junior Member
 
Join Date: Jul 2017
Location: Chesterfield
Posts: 11
Default

Couldn't find a wiring issue or water , but after today maybe the battery came into play....
Bozer is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Peugeot Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT. The time now is 08:33 PM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.