HDI limp mode and engine light - Peugeot Forums
Peugeot Forums - Peueot - Citroen Community
Home :: Peugeot Forums :: Rules :: Articles :: About Us :: Partner Vendors :: Advertise


Go Back   Peugeot Forums > Peugeot Models > 207
PeugeotForums.com is the premier Peugeot All Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 20-02-15, 10:34 AM   #1
SPM
Inactive User
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 1
Default HDI limp mode and engine light

I have a 207 1.6 HDI and since I've had it (June 2014) there's been problems with the EGR valve and the MAP sensor which I've had replaced. I've been told there's also a turbo fault where the variable element is sticking but at 500 I can't really afford to have it fixed at the moment.

A couple of weeks back the engine management light came on whilst I was on the motorway, having completed 60-70 miles of my journey and the car went into limp mode. I took it to the garage where I was told it was a failed DPF regen, so I had the fluid topped up to avoid any further problems. Having done 20 miles or so in 3rd on the motorway I would have thought the DPF would have cleared.

This morning, I took the car to work and on the motorway whilst accelerating the engine management light came on again. This normally happens if I accelerate hard due to the turbo fault but I noticed the fuel consumption was unusually night (30-40mpg instead of 60-70mpg) and that the car had gone into limp mode. Limp mode had stopped when I restarted the engine, but obviously something isn't right in the engine.

Does anyone have any ideas what could be causing this, or any previous experience of similar problems? I'm worried about starting a wild goose chase to identify the problem!

Cheers
Sam
SPM is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 20-02-15, 02:50 PM   #2
Moderator
 
Gibbo's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: Southport
Posts: 11,652
Default

https://www.peugeotforums.com/forums/...gnostic-28190/


https://www.peugeotforums.com/forums/...70/#post529130
__________________
Planet Diags: Sefton - Merseyside
Gibbo is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 20-02-15, 06:20 PM   #3
Inactive User
 
Join Date: Sep 2013
Location: burnley, lancashire
Posts: 137
Default

Have you noticed what kind of rev range its hitting when it goes into limp mode? If its stickin vanes try a bottle of forte turbo cleaner i used it when mine was goin into limp mode through turbo issues an it worked.
Big_sean is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Peugeot Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT. The time now is 12:56 AM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.