Car juddering / bucking at cruising speed - Peugeot Forums
Peugeot Forums - Peueot - Citroen Community
Home :: Peugeot Forums :: Rules :: Articles :: About Us :: Partner Vendors :: Advertise


Go Back   Peugeot Forums > Peugeot Models > 207
PeugeotForums.com is the premier Peugeot All Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 06-11-15, 07:47 AM   #1
Inactive User
 
Join Date: Apr 2015
Posts: 22
Default Car juddering / bucking at cruising speed

Wondering if anyone has any experience with this problem.

Earlier in the year my car developed a slight judder when idling and a loss of power whilst driving. Peugeot diagnosed the problem as blocked inlet valves. Subsequently these were cleaned and the loss of power was gone.......however the juddering at idle remained.

In September my car had a Gold service at Peugeot with a relatively clean bill of health (needs new alternator belt and slight play in anti roll bar).

A few days after the service the juddering became VERY bad. Under acceleration the car pulls fine but at cruising speed the car judders and bucks like crazy. There are NO fluctuations in revs during the juddering.

This morning I started the engine from cold and one of the judders almost caused the car to stall.

Obviously I'm going to need the car looked at and any fault codes read (surely Peugeot would have picked something up during the service though?!) but wondered if anyone had any ideas at all what this might be.

Thanks.
Simbo2015 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 06-11-15, 08:42 AM   #2
Inactive User
 
Join Date: Oct 2012
Location: Blaydon, North east England
Posts: 909
Default

what engine is in the car please and what year?
407XJR is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 06-11-15, 10:53 AM   #3
Inactive User
 
Join Date: Apr 2015
Posts: 22
Default

Thanks for the reply.

Its a 2008 Sport XS so it's a 1.6 150 THP.
Simbo2015 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
 
Old 06-11-15, 11:44 AM   #4
Senior Member
 
Join Date: Jan 2015
Location: Dunfermline
Posts: 1,231
Default

could be a few things,

only real answer is from the fault codes.

Last edited by ADS77; 06-11-15 at 11:49 AM.
ADS77 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 06-11-15, 11:58 AM   #5
Inactive User
 
Join Date: Apr 2015
Posts: 22
Default

Just wondering why the fault codes werent picked up at its recent service?

I know its guesswork but what are the various things you think it could be?
Simbo2015 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 06-11-15, 12:04 PM   #6
Senior Member
 
Join Date: Jan 2015
Location: Dunfermline
Posts: 1,231
Default

if was no fault codes relating to it then its not gonna show and Peugeot will 9 times out of 10 only work from fault codes shown.

wouldn't like to say what cause is till fault codes read, as could be a simple 20 quid fix or a good few hundred quid job.
ADS77 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 06-11-15, 06:12 PM   #7
Senior Member
 
erick-r's Avatar
 
Join Date: Jan 2015
Location: Mexico City
Posts: 361
Default

Engine supports sounds also a possibility for me, worth to check them out, not so pricey if required change.

Hope it helps, cheers
erick-r is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 09-11-15, 03:10 PM   #8
Inactive User
 
Join Date: Apr 2015
Posts: 22
Default

Car is currently at my local garage. Just had an update from them and they have said they can replicate the problem but there are no fault codes. They think it may be the coil pack or an injector that is the problem.
Simbo2015 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 09-11-15, 03:39 PM   #9
Senior Member
 
Join Date: Jan 2015
Location: Dunfermline
Posts: 1,231
Default

Dealership garage or local friendly garage ?

Sent from my SM-G925F using Tapatalk
ADS77 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 09-11-15, 05:13 PM   #10
Inactive User
 
Join Date: Apr 2015
Posts: 22
Default

It's a local friendly garage.

Just got the car back but they couldn't fix the issue. They tried a new coil pack but the problem was still there. They said it could be an injector (but said that would be about 200/300 for the part alone) or it could be something to do with the throttle body.

The car has been there all day and even with changing the coil pack they haven't charged me.

Not really sure where to go from here?!
Simbo2015 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Peugeot Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT. The time now is 02:22 AM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.