207 Turns over wont start !! - Peugeot Forums
Peugeot Forums - Peueot - Citroen Community
Home :: Peugeot Forums :: Rules :: Articles :: About Us :: Partner Vendors :: Advertise


Go Back   Peugeot Forums > Peugeot Models > 207
PeugeotForums.com is the premier Peugeot All Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 27-02-15, 11:28 AM   #1
Inactive User
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 20
Unhappy 207 Turns over wont start !!

Help Needed.

My wifes 2007 1.4 Vti will not start !!

We have had car from new and has 77000 miles on regularly serviced.

It was parked on the drive over night next morning would not start. Would turn over ok.

Have a simple diagnostic tool plugged in, showed map sensor intermittent fault. Replaced with genuine Bosch item.

Still no joy although code reset and stayed that way, have put new battery on as it is few years old, have checked plugs good spark, fuel getting into cylinders, compression there.

Am a bit stumped now to be honest, this weekend am going to remove ecu and check all terminals, meter out to make sure all earths ok.

Does anyone with Peugeot Planet make home visits ? maybe worth getting the car plugged in. I am Based in Helmshore Lancashire, obviously would remunerate you accordingly.

Any other advice would be appreciated.

Many Thanks
Fireblade1 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 27-02-15, 01:06 PM   #2
Moderator
 
Gibbo's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: Southport
Posts: 11,661
Default

https://www.peugeotforums.com/forums/...gnostic-28190/


https://www.peugeotforums.com/forums/...70/#post529130
__________________
Planet Diags: Sefton - Merseyside
Gibbo is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 27-02-15, 01:10 PM   #3
Inactive User
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 20
Default

Thanks, have already sent message to member nearest me
Fireblade1 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
 
Old 01-03-15, 10:37 AM   #4
Inactive User
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 20
Default

Hello Update.

Many thanks to Steve and co on Saturday coming over and plugging in diagnostics.

Electronically all looks good still wont start though.

Checked just about everything !!

thinking only option is to take rocker cover off and see if cam chain may have jumped !! due to failed tensioner, believe this is not un- common on the bmw based 16 valave 1.4 engine. Can anyone who has experienced this perhaps comment or give any tips ie is it obvious that the chain is slack etc.

Or offer any further checks or advice

thanks
Fireblade1 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-03-15, 10:54 AM   #5
Senior Member
 
Join Date: Oct 2012
Location: falkirk
Posts: 14,173
Default

Its not BMW based its shared with BMW the engines are made in the douvrin factory BMW are sent the parts and assemble their own

Live data readings for cranking etc would help is the fuel pump spinning while cranking

Computers are only going to help so much it is still a mechanical device

Spark fuel and air is all it needs to fire.
__________________
assume nothing check everything twice !!
reliable406 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-03-15, 02:06 PM   #6
Inactive User
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 20
Default

Hi thanks.

Have checked all obvious stuff first, battery, spark fuel, compression, vvt motor, checked all earths etc

Just will not even try to start running out of ideas now
Fireblade1 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-03-15, 02:53 PM   #7
Senior Member
 
Join Date: Oct 2012
Location: falkirk
Posts: 14,173
Default

Is key coded was that checked

ecu unlocking ?

crank signal ?

fuel in tank ? ignore the gauge !!
__________________
assume nothing check everything twice !!
reliable406 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-03-15, 03:06 PM   #8
Inactive User
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 20
Default

Hi yes all of these, checked taken plugs out checked for spark at each, even changed plugs, if anything does seem to be over fueling.

Checked just about everything
Fireblade1 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-03-15, 03:23 PM   #9
Senior Member
 
Join Date: Oct 2012
Location: falkirk
Posts: 14,173
Default

It will be overfueling if its pumping fuel but not starting

Could well be timing issue if everything else seems fine
__________________
assume nothing check everything twice !!
reliable406 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-03-15, 03:56 PM   #10
Inactive User
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 20
Default

Not sure how it can be timing issue, car running fine one day next wont start, think if timing issue would have shown up with Planet, diagnostics yesterday.

Have also checked the VVT Motor that seems to be working fine
Fireblade1 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Peugeot Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT. The time now is 10:52 AM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.