1007 starts 1st time runs great but if i switch it off it sometimes won't restart - Peugeot Forums
Peugeot Forums - Peueot - Citroen Community
Home :: Peugeot Forums :: Rules :: Articles :: About Us :: Partner Vendors :: Advertise


Go Back   Peugeot Forums > Peugeot Models > 1007
PeugeotForums.com is the premier Peugeot All Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 04-10-19, 07:46 AM   #1
Junior Member
 
Join Date: Oct 2019
Posts: 1
Talking 1007 starts 1st time runs great but if i switch it off it sometimes won't restart

My 1007 is really reliable except for 1 issue. It suddenly acquired this fault. When i stop the engine there are times when it simply doesn't want to start. First thing in the morning the footbrake is always firm but after driving for awhile it becomes spongy. It always starts first thing in the morning or if it's been left for a few hours. I turn the key and there is a click just like the starter motor with a flat battery. I pump the footbrake and sometimes this does the trick, then sometimes it doesn't work. Sometimes it will start a minute later, sometimes it takes an hour. Spookily, if I phone the RAC or a friend as soon as they arrive it starts. I replaced the alternator and battery and nothing has changed. The RAC bloke said it is the starter motor. I went to my local garage and he said common fault on these is the starter motor earth. I think they are both wrong, I'm loathe to spend more money until I meet an engineer who sounds like he knows what he's talking about. , I think it may be something to do with the immobiliser or the brake pedal.....I see lots of similar threads but I cant see any success I'm willing to try anything within reason and nothing that involves nudity.
royboxer is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 04-10-19, 04:09 PM   #2
Senior Member
 
Join Date: Oct 2012
Location: falkirk
Posts: 14,043
Default

Its neither the immobiliser or the brake pedal your brake issue is something else entirely

Your starting issue is a bad earth or a bad starter possibly both !
__________________
assume nothing check everything twice !!
reliable406 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Peugeot Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT. The time now is 02:33 AM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.